«

»

Μαρ 01

Επίσκεψη στην έκθεση «Van Gogh Alive»

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του σχολείου μας επισκέφθηκαν την έκθεση «Van Gogh Alive» στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα.

Η ξεναγός της έκθεσης μας μίλησε για τη ζωή και το έργο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου. Μάθαμε ότι αποφάσισε να γίνει ζωγράφος στην ηλικία των 28 ετών. Εμπνεύστηκε από τις ιαπωνικές τέχνες και χρησιμοποιούσε στην αρχή σκούρα χρώματα για να απεικονίσει τη φτώχια. Δυστυχώς, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που τον επηρέασαν όμως και ως καλλιτέχνη. Οι πίνακές του απεικονίζουν τα συναισθήματά του και σε αυτή τη μορφή τέχνης θεωρείται πρωτοπόρος.

Δημιούργησε 900 πίνακες τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να δούμε με έναν νέο τρόπο προσέγγισης της τέχνης μέσω των πολυμέσων και της σύγχρονης τεχνολογίας, που πλημμύρισαν τον χώρο με 3000 «κινούμενες» εικόνες και με τη συνοδεία κλασικής μουσικής.

Δυστυχώς δεν αναγνωρίσθηκε η αξία του ζωγράφου παρά μόνο μετά τον θάνατό του. Σήμερα τα έργα του έχουν τεράστια αξία, ενώ μόνο ένας πίνακάς του πουλήθηκε όσο ζούσε.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο Van Gogh έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του αλλά πρόσφατες θεωρίες υποστηρίζουν ότι ίσως ο θάνατός του ήταν ατύχημα.

Κάποιοι από τους πίνακες με τα εκθαμβωτικά χρώματα που θαυμάσαμε είναι: Έναστρη νύχτα, ‘Ιριδες, Η εκκλησία στην Αρλ και η Ανθισμένη Αμυγδαλιά.

 

Οι μαθητές του Ε1: Αλεξάνδρα Κ., Εύη Δ., Παναγιώτης Ν.

 

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων