Ιστορικό του σχολείου

Τη δεκαετία του ’50 λειτούργησε Δημοτικό Σχολείο στο χώρο δίπλα από το Γυμνάσιο – Λύκειο Λεχαίου όπου σήμερα βρίσκονται οι αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Μέχρι τότε οι μαθητές φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο στο Περιγιάλι.

Το Δημοτικό Σχολείο Λεχαίου εγκαινιάζεται το 1964 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας – εποχή της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης – Λουκή Ακρίτα. Αρχικά αποτελείται από 4 αίθουσες. Τον Αύγουστο του 1965 αποφασίζεται από τη σχολική εφορεία η περίφραξη της αυλής καθώς και η τοποθέτηση μωσαϊκού στις αίθουσες.

Τον Μάρτιο του 1973 δίνεται επιχορήγηση για ανέγερση 5ης αίθουσας στο Σχολείο. Το 1976 το Σχολείο είναι πια εξαθέσιο, αλλά οι αίθουσες είναι 5. Για το λόγο αυτό το Σχολείο λειτουργεί πρωί-απόγευμα (Α΄ – Δ΄- ΣΤ΄ και Β΄ – Γ΄ – Ε΄).

Το 1985 το σχολείο λειτουργεί με 8 τμήματα, λόγω αύξησης των μαθητών. Επίσης, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μετατρέπεται ανοικτός χώρος αθλοπαιδιών σε κλειστή αίθουσα με θέρμανση.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 ιδρύεται το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λεχαίου και από το σχολικό έτος 2013 – 2014 έως και το 2015 – 2016 το σχολείο μας ήταν Ε.Α.Ε.Π.

Τo τρέχον σχολικό έτος (2017 – 2018) το σχολείο λειτουργεί ως Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με 11 τμήματα.

Μπορείτε να παρακολουθήστε το παρακάτω video με φωτογραφικό υλικό από παλαιότερα έτη:

 

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων