Άλλαξε τον κόσμο… ένα σκουπίδι τη φορά!

Μάι 202225

Θεματικός Κύκλος: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Επιμέρους Θεματικές Ενότητες/Υποενότητες: Εθελοντισμός Διαμεσολάβηση

Το 3ο εργαστήριο της Ε τάξης αφορούσε τον εθελοντισμό. Οι μαθητές των Ε1 και

S 02 S 01 S 03 S 04 S 05

Ε2 γνώρισαν την σημασία του εθελοντισμού και ήρθαν σε επαφή με την αξία και τον τρόπο δράσεις διάφορων εθελοντικών ομάδων.

Στη συνέχεια σχεδιάστηκε μια δική μας εθελοντική δράση. Αποφασίσαμε με την βοήθεια και των τμημάτων της Στ τάξης να καθαρίσουμε την παραλία της Λάρδου από τα σκουπίδια.

Ο σύλλογος γονέων του σχολείου μας μας εξόπλισε με γάντια και σακούλες σκουπιδιών ενώ την προσπάθεια μας υποστήριξε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λάρδου.Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα τα παιδιά μάζεψαν όλα τα σκουπίδια από την παραλία και στη συνέχεια απόλαυσαν το παιχνίδι τους στην πεντακάθαρη πια ακτή.

Σαν επιβράβευση ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου  KAMARI BEACH, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία που καθαρίσαμε μας κέρασε σαντουιτσάκια και νερά για να πάρουμε δυνάμεις και να ξεδιψάσουμε!

Γυρίσαμε στο σχολείο λίγο κουρασμένοι αλλά γεμάτοι θετικά συναισθήματα για την εθελοντική μας δράση και θα θυμόμαστε πάντα πως η προστασία των ακτών είναι ευθύνη όλων μας!

 

 

από κάτω από: Δράσεις (Εργαστήρια/Σχέδια Δράσης), Ε1, Ε2| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άλλαξε τον κόσμο… ένα σκουπίδι τη φορά!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων