To Δημοτικό Σχολείο Λάλα στις Μυκήνες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τις Μυκήνες και το Ναύπλιο επισκέφθηκε το σχολείο μας στη φετινή ημερήσια εκδρομή μας.Με οδηγό τα Ομηρικά έπη και την ιστορία που διαβάζουμε στο σχολείο μας φτάσαμε στην Ακρόπολη των Μυκηνών.Όταν ο Θεός των Θεών Δίας, επισκέφθηκε μεταμορφωμένος σε χρυσή βροχή, την όμορφη τρισέγγονη του Δαναού, Δανάη γεννήθηκε ο ιδρυτής των Μυκηνών, ο ήρωας Περσέας, που αποκεφάλισε τη φριχτή Μέδουσα κι απελευθέρωσε την, μετέπειτα γυναίκα του, Ανδρομέδα.
Όταν ο γιός του Περσέα Σθέναλος, βασίλευσε στις Μυκήνες, οι διωγμένοι από τον Πέλοπα -πατέρα τους- Πελοπίδες, Ατρέας και Ορέστης, πήραν το θρόνο των Μυκηνών που θα περάσει στα χέρια, του γιού του Ατρέα, Αγαμέμνωνα. Κι είναι αυτός, που θα ηγηθεί της εκστρατείας των Ελλήνων ενάντια στην Τροία? εκστρατείας που θ’ αποτελέσει τροφή ζώσα για τα συγκλονιστικά έπη του Ομήρου.

Αυτά ακριβώς τα έπη, θα χρησιμοποιήσει, μετά από χιλιάδες χρόνια, ως οδηγό για τις ανασκαφές του, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τους ευφάνταστους πανάρχαιους μύθους κρυβόταν ένας μεγαλειώδης και σημαντικός -άγνωστος μέχρι τότε- πολιτισμός.

Είδαμε το καταπληκτικό Μουσείο, τους θησαυρούς του Ατρέα και θαυμάσαμε το ταξίδι στη γλώσσα που μιλάμε κι εμείς την Ελληνική.

Ύστερα πήγαμε για φαγητό στη Νέα Κίο και μιλήσαμε για τις πόλεις από τη Μικρά Ασία που “ξαναγεννήθηκαν” στη χώρα μας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922.

Τέλος, επισκεφθήκαμε το μαγευτικό και ιστορικό Ναύπλιο και περιηγηθήκαμε με το τρενάκι στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.Φάγαμε και πατάτες τηγανητές και μάθαμε πως από εκείνα τα μέρη ξεκίνησε η καλλιέργειά τους από τον Καποδίστρια, τον πρώτο κυβερνήτη μας.

Γυρίσαμε με μεγάλη χαρά στο σχολείο μας γεμάτοι με αυτά που μάθαμε και χαρούμενοι για την εμπειρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *