ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ!!!

Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα γιορτάστηκε στο σχολείο μας με μία επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί  κ. Μποζίνη Έλενα και κ. Σιανοπούλου Μάρθα. Την εκδήλωση  παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα θεάτρου του σχολείου μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι  οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ε’ τάξης , οι οποίοι έκαναν αναφορές σε ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Ακόμη, παρακολουθήσαμε θεατρικά που απέδωσαν την προσπάθεια εξιταλισμού της Δωδεκανήσου ˙  απολαύσαμε χορούς και τραγούδια του τόπου μας.

 

Ιδιαίτερη τιμή για μας ήταν η παρουσία του κ. Σάββα Φυλακούρη, ο οποίος έπαιξε σαντούρι δίνοντας  έτσι στη γιορτή  μας μια ξεχωριστή νότα από την τοπική μουσική μας παράδοση.  

Επίσης, ιδιαίτερη χαρά μάς έδωσε η παρουσία των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Λακκίου, τα οποία με τη συνοδεία της νηπιαγωγού τους κας Ιωαννίδου, παρακολούθησαν  τη  γιορτή μας και ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με το σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά της Ε’ τάξης και τις δασκάλες τους για την όμορφη γιορτή τους, καθώς επίσης τους μαθητές της Στ’ τάξης Παναγιώτη Β.  και Μιχάλη Γ.  που έπαιξαν λύρα στη γιορτή.