ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

FirtsAid

Η γνώση της παροχής Πρώτων Βοηθειών είναι σημαντική και αναγκαία για κάθε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού του δίνει τη δυνατότητα να αντιδράσει έγκαιρα και να βοηθήσει τους μαθητές του σε περίπτωση που χρειαστεί. Για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σχετικά με θέματα Πρώτων Βοηθειών απευθυνθήκαμε στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής και Τραυματολογίας του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ  Λέρου.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη προθυμία η κα Ειρήνη Γκουγκουλοπούλου, Δ/ντρια του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής-Τραυματολογίας του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου, και η κα Χρυσοβαλάντω Κυπραίου, Υποδ/ντρια  του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής-Τραυματολογίας του ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου.

Έτσι, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας μία απογευματινή ενημερωτική συνάντηση την οποία παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί  του Δημοτικού Σχολείου και των δύο Νηπιαγωγείων Λακκίου. Μέσα από αυτή τη συνάντηση ενημερωθήκαμε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται συχνά ατυχήματα του σχολικού χώρου και απαντήθηκαν ερωτήματα εκπαιδευτικών σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γκουγκουλοπούλου και την κ. Κυπραίου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και τις συγχαίρουμε για την ευαισθησία τους  να διατηρούν στο επίκεντρο της δράσης τους την ενημέρωση εκπαιδευτικών για θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών.

20211116 172138