ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ _ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης LEDU της ΑΡΣΙΣ, διοργάνωσαν μία γιορτή για όλους και όλες, για να τιμηθεί η “Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα” στη Λέρο.
Πολλοί και πολλές φίλοι και φίλες, έτρεξαν παρέα στον “Αγώνα Αγάπης”, και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης και ενότητας. Ο συμβολικός αγώνας δρόμου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, είχε ως τερματικό σταθμό τον προαύλιο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο ΛΕΡΟΣ, όπου και παρουσιάστηκε μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής. Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των Δημοτικών Σχολείων Λέρου και του Κέντρου Μη Τυπικής Εκπαίδευσης LEDU, εμπνεύστηκαν μέσα από την ιδιαίτερη αυτή ημέρα για να στείλουν μέσα από το έργο τους το δικό τους μήνυμα. 
Το μαθητικό κοινό σε ρόλο ζωγράφων, εξέφρασε μέσα από τα έργα του, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις τους με θέμα “το προσφυγικό ταξίδι”.  Άλλοι μαθητές/τριες επέλεξαν να απεικονίσουν στις ζωγραφιές τους σκηνές μάχης, το δύσκολο ταξίδι και τις λυπητερές στιγμές του ξεριζωμού, ενώ άλλοι/ες εστίασαν στο μέλλον που θα χτίσουμε όλοι/ες μαζί με πρωταγωνιστές την ελπίδα και την ειρήνη. Ευχόμαστε ολόψυχα οι ήρωες και οι ηρωίδες που αποτυπώθηκαν με αγάπη και φαντασία από τους μαθητές/τριες να χαμογελούν, να παίζουν και να αφήνουν πίσω τους τη δυσωδία του πολέμου, να παίρνουν καθημερινά ψυχή…η συνεργασία των παιδιών κάνει την ιδέα αυτή να μοιάζει πραγματικότητα!
Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες τους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που αφιέρωσαν τη φαντασία, την ενέργεια και τη διάθεσή τους, προκειμένου να απολαύσουμε τη μοναδική αυτή έκθεση και να τιμήσουμε ενωμένοι/ες την “Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα”. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον εικαστικό μας, κ. Νίκο Αρζουμανίδη, ο οποίος επιμελήθηκε της συμμετοχής του σχολείου μας στην έκθεση.