ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΜΠΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

Σήμερα Τρίτη 17/12/19 η Ε’ τάξη επισκέφτηκε το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του κ. Γιάννη Ρεπαπή στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κκ. Κυριάκου Τακίδη και Βασιλικής Καφρίτσα.

Τα παιδιά «πήραν συνέντευξη» από τον κ. Ρεπαπή και έμαθαν λεπτομέρειες για το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη, καθώς και για τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μιας τοπικής επιχείρησης. Παράλληλα, ρώτησαν και έμαθαν για τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών λέρικων και χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Τη θεωρία ακολούθησε η πράξη, καθώς τα παιδιά περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Το εργαστήρι του κ. Ρεπαπή τους προσέφερε ποδιές, σκουφάκια και γάντια μιας χρήσης. Οι μικροί ζαχαροπλάστες ζύμωσαν και έπλασαν παραδοσιακούς κουραμπιέδες με τις οδηγίες του προσωπικού.

Η επίσκεψη έκλεισε με τον πιο «γλυκό» τρόπο. Το εργαστήρι του κ. Ρεπαπή κέρασε τους μικρούς μαθητές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρεπαπή και το προσωπικό του για την υποδοχή και την υπέροχη φιλοξενία.

                                                                                                                                                              κείμενο : Βάσω Καφρίτσα