ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΙΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μάτζαρη Ασημένιας, Καλομοίρου Μαρίας και Κομζιά Αιμιλίας, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου και παρακολούθησαν την παρουσίαση  μουσειοσκευής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Οι μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι βαλίτσες που ταξιδεύουν σε σχολεία και βιβλιοθήκες  και που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο του Μουσείου στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς. Απευθύνονται στα σχολεία της επαρχίας και του εξωτερικού. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως σιωπηλοί πρέσβεις εκπαίδευσης και πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται σε πολλούς μαθητές της επαρχίας η ευκαιρία  να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

“Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα” ήταν το θέμα της μουσειοσκευής που μας παρουσίασε ο  κ. Δημήτρης Σταματέλος. Ο Λέων και η Μελίτη, δυο αδέλφια που μεγαλώνουν σε μια εύπορη οικογένεια της Αθήνας τον 5ο π.Χ. αιώνα μάς ξεναγούν στην πόλη τους. Μέσα από αυτή τη ξενάγηση τα παιδιά έμαθαν ποιες ήταν οι καθημερινές ασχολίες των αντρών και των γυναικών, πώς γινόταν ένας γάμος, με ποια παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά, ποια αθλήματα συνηθίζονταν τότε, πώς διασκέδαζαν και γενικά πώς ζούσαν στην αρχαία Αθήνα.

Και φυσικά, η παρουσίαση της μουσειοσκευής έκλεισε με παιχνίδι, στο οποίο με πολλή ευχαρίστηση έλαβαν μέρος όλα τα παιδιά!

Αυτή τη φορά η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη αποτέλεσε μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία για τους μαθητές μας!