Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε με εσάς  για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη δράση  « Η τσάντα στο σχολείο» (Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017).

Γενικό πλαίσιο της δράσης  «Η τσάντα στο σχολείο»

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Με την  παραμονή της  τσάντας στο σχολείο επιδιώκεται  οι μαθητές  και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται  με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η  δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Εφαρμογή της δράσης  στο Δημοτικό Σχολείο Λακκίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση αναφορικά  με το θέμα  της  εφαρμογής  της σχετικής εγκυκλίου.  Ο ΣΔ  του σχολείου μας θεωρεί ότι ο στόχος της μη ενασχόλησης των μαθητών/τριών  με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορεί να επιτευχθεί με το να μην αναθέτουν οι εκπαιδευτικοί εργασίες  στους μαθητές  για το Σαββατοκύριακο που θα οριστεί.  Για πρακτικούς λόγους  αποφάσισε να μην παραμένει η τσάντα των παιδιών στο σχολείο το Σαββατοκύριακο. Επίσης, όρισε τα Σαββατοκύριακα κατά τα οποία οι μαθητές δεν θα προετοιμάζουν  εργασίες  για τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Τον μήνα Φεβρουάριο  το Σαββατοκύριακο          17 – 18/02/2018

Τον μήνα Μάρτιο   το Σαββατοκύριακο               24 – 25 /03/2018

Τον μήνα Απρίλιο   το Σαββατοκύριακο              28-29/04/2018

Τον μήνα Μάιο το Σαββατοκύριακο                    26-27/05/2018

Τον μήνα Ιούνιο το Σαββατοκύριακο                  09 – 10 /06/2018

 

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου