ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στις 22/2, ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός του σχολείου μας ενισχύθηκε με έναν νέο πίνακα με πεντάγραμμο, που θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για το μάθημα της Μουσικής της κυρίας

Giota Tiganouria.
Επιπλέον, κατασκευάστηκε κατά παραγγελία ξύλινη βάση για την τοποθέτησή του, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση και η χρήση του και στις δύο αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου και η αξιοποίησή του προς όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης, στις 20/2, σκεφτήκαμε την κοινοποίηση του εκπαιδευτικού μας έργου και των καινοτόμων δράσεων της σχολικής μας μονάδας.
Πραγματοποιούμε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, όπως η ρομποτική, στα πλαίσια της τεχνολογικής και σύγχρονης οπτικής διάστασης του σχολείου. Θέτουμε τα θεμέλια μιας νότας αισιοδοξίας, στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς που ζούμε, μέσα από τα μάτια των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Έτσι, οργανώνουμε διάφορες προσπάθειες ώστε να καταφέρουμε να «ταξιδέψουν» μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη δημιουργικότητά τους.
Θεωρούμε ότι η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι ακόμα μεγαλύτερη στις παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές, που έχουν τη δική τους δυσκολία όταν πρόκειται για παρόμοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες.
Καινοτόμες πρακτικές στο σύγχρονο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ψυχολογία μαθητών και εκπαιδευτικών, την ευαισθητοποίησή τους και την αποτύπωση μιας πιο αισιόδοξης ματιάς προς το αύριο. Τα παιδιά διευρύνουν τις εμπειρίες τους, αντλούν ερεθίσματα, μαθαίνουν, δημιουργούν και αισθάνονται ευχάριστα στο χώρο του σχολείου. Διαμορφώνουν χαρακτήρες και νόρμες, ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, έτοιμα να το κατακτήσουν.
Ας απολαύσουμε φωτογραφίες από τις δράσεις μας!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στις 6/2, ο Σύλλογος για την Διάσωση της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ μάς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο του και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες «επισκέφθηκαν» ηλεκτρονικά το κέντρο διάσωσης, περιηγήθηκαν στους χώρους του, έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις και έμαθαν πολλά για τις θαλάσσιες χελώνες και την προστασία τους.
Επίσης, ζωγράφισαν τη χελώνα Καρέττα-Καρέττα και δημιούργησαν μια αφίσα, που ταξίδεψε μέχρι τη Γλυφάδα, όπου ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ επιτελεί πολύτιμο έργο για τη διάσωση και προστασία των χελωνών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στις 4/2, οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος με θέμα «Το δέντρο της ελιάς», πραγματοποίησαν μια διαθεματική εργασία για να γνωρίσουν την ελιά και τη σχέση της με τη μυθολογία, την Αρχαία Ελλάδα και τη χριστιανική θρησκεία, αφού το λάδι κατέχει σημαντική θέση στη βάπτιση, το ευχέλαιο και το καντήλι που καίει δίπλα στα εικονίσματα.
Τα παιδιά εξέτασαν κλαδιά, φύλλα και καρπούς ελιάς και μοιράστηκαν εμπειρίες και γνώσεις για τον τρόπο και τους τόπους καλλιέργειάς της, το λιομάζωμα, πώς παράγεται το λάδι και τη σημασία του για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη μεσογειακή διατροφή.
Στο τέλος, όλα τα παιδιά του σχολείου γεύτηκαν το ελαιόλαδο με φρέσκια ρίγανη και φρέσκο, ζεστό, ζυμωτό ψωμί δια χειρός Κωνσταντίνας Γιαταγάνη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Στις 19/1, μοιράσαμε, τα βασιλοπιτάκια και δώσαμε τα δώρα στους τυχερούς!
Ευχόμαστε υγεία, τύχη και πολλά πολλά χαμόγελα σε όλους τους μικρούς μας μαθητές/τριες!
Και του χρόνου!