Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις για ζώα στους αυτοκινητόδρομους

Φεβ 20158

Εικόνα 1   Η κατασκευή νέων ή η επισκευή παλιών δρόμων, διαταράσσει αρκετά ζώα. Τα χτυπήματα μεταξύ ζώων και οχημάτων είναι πολύ συχνά και συνήθως καταλήγουν με την απώλεια ζωής των άγριων ζώων. Ωστόσο μπορούν επίσης να διακινδυνεύσουν την ανθρώπινη ασφάλεια. Επίσης κοστίζουν πολλά χρήματα για την επισκευή των αυτοκινήτων και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης για τα ζώα.

Τώρα, μια ομάδα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να λιγοστέψει τα ατυχήματα των αυτοκινητοδρόμων στην άγρια ζωή με την κατασκευή γεφύρων και υπογείων διαβάσεων, δίνοντας σε ένα μεγάλο αριθμό ζώων την ελευθερία να κινούνται με ασφάλεια.

Ένα τμήμα 56 μιλίων του αυτοκινητοδρόμου 93 της Μοντάνα περιλαμβάνει τώρα 41 γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις για τα ψάρια και τα άγρια ζώα, καθώς και άλλα μέτρα προστασίας για την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων.

Τέσσερις καφέ αρκούδες σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα μεταξύ 1998 και 2010 στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ωστόσο έχει καταγράφει το τελευταίο διάστημα καθημερινή χρήση των γεφύρων και των υπογείων διαβάσεων.

Επίσης σύμφωνα με τους μηχανικούς το κόστος για τις γέφυρες και τις υπόγειες διαβάσεις είναι μικρότερο από το κόστος για την επισκευή      Εικόνα 2 (Γερμανία) οχημάτων ή την αντικατάσταση άγριων ζώων μετά από ατύχημα κάθε χρόνο.

Για τους λόγους που σας είπαμε προηγουμένως πρέπει να μας βοηθήσετε να σώσουμε τα άγρια ζώα, μα και τους επιβάτες ενός οχήματος την ώρα του ατυχήματος, για να λιγοστέψουμε την απώλεια ζωής των άγριων ζώων.

                                            Από την S.O.S. nature

                                                                                                                Αναστασία Κ, ,Ελένη, Αναστασία Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων