Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ

Φεβ 201425

Η λογοτεχνία έχει αγαπηθεί πολύ από ανθρώπους ολόκληρου του κόσμου. Πολλά βιβλία έχουν πάρει τη μορφή ταινίας και έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες. Μερικές από αυτές, ή μάλλον οι περισσότερες, είναι επιστημονικής φαντασίας. Η επιστημονική φαντασία έχει κάνει πάταγο στον κινηματογράφο με τους φανταστικούς ήρωες των ταινιών και τις ατελείωτες περιπέτειές τους.

Ένα από τα βιβλία που έχουν μεταφερθεί ως ταινία στον  κινηματογράφο είναι το «Χόμπιτ», ένα έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν . Ένα άλλο βιβλίο που έχει γραφτεί από τον Τόλκιν είναι η Τριλογία «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» που σχετίζεται με το Χόμπιτ. Πρόκειται για δυο μυθιστορήματα περιπέτειας. Παρόλο που ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» βγήκε στους κινηματογράφους πριν από το «Χόμπιτ» , το «Χόμπιτ» είναι η αρχή της ιστορίας. Μία μέρα ένα νεαρό χόμπιτ ονόματι Μπίλμπο Μπάγκινς καθώς κάπνιζε την πίπα του στον κήπο του ένας παράξενος γέρος με ένα μυτερό καπέλο τον πλησιάζει και  του αρχίζει την κουβέντα . Ο καημένος ο Μπίλμπο δεν ήξερε τις συνέπειες της κουβέντας αυτής. Έτσι το ίδιο βράδυ βρέθηκε στο τραπέζι του περιτριγυρισμένος από 13 νάνους. Σύντομα ο Μπίλμπο θα ταξιδέψει με τους νάνους στο μακρινό Έρεμπορ για να πάρουν πίσω το κλεμμένο χρυσό των νάνων από το δράκο Smaug (Νοσφιστή).Στη  συνέχεια  της  ιστορίας  μας  παίρνει  μέρος  «ο άρχοντας  των  δαχτυλιδιών». Ο  Μπίλμπο  γέρασε πια  και  είναι ώρα να  δώσει  το  σπαθί  του  στον  ανιψιό  του  τον  Φρόντο. Ο  Φρόντο  σύντομα  θα  βρεθεί  στο  Σχιστό  λαγκάδι (χώρα  των  ξωτικών)  και  από  εκεί  θα  ξεκινήσει  με την συντροφιά  του  δαχτυλιδιού  για το βουνό  του  χαμού  που  κατοικεί  ο Σάουρον.

Ένα άλλο βιβλίο, όχι πολύ γνωστό σε μορφή βιβλίου, έχει τίτλο «Τζέιμς Μποντ». Γράφτηκε από τον Ιαν Φλέμινγκ και είναι βιβλίο δράσης, αλλά δεν σχετίζεται με καμία από τις ταινίες που έχουν βγει στους κινηματογράφους.  Ποιος  θα  φανταζόταν  ότι πίσω από  τόσες  ταινίες  υπήρχε  το  πρωτότυπο βιβλίο. Ένα επίσης πολύ διάσημο βιβλίο είναι το Εραγκον που γράφτηκε από τον Κριστοφερ Παολίνη  που από ό,τι φαίνεται έχει βάλει τα δυνατά του για να δημιουργήσει μια τέτοια περιπέτεια. Τέλος ένα ακόμα διάσημο βιβλίο είναι το θρυλικό και παγκοσμίως γνωστό Χάρι Πότερ. Πάνω από 80.000.000 άνθρωποι το έχει διαβάσει. Το βιβλίο γράφτηκε από  την Τζ. κ. Ρόουλινγκ .Ο  Χάρι είναι  ένα  μικρό 11χρονο  αγόρι  που  κατοικεί  στο  Λονδίνο με τους  αγενείς  συγγενείς  του. Μία  μέρα  καταφτάνει  ένα γράμμα  που  λέει  ότι  ο Χάρι είναι  μάγος  και  καλείται  στο « Χόγκουαρτς», το σχολείο  για μαγείες  και ξόρκια.

Αυτά  και ακόμα  πολλά  βιβλία  έχουν  βγει  στον  κινηματογράφο.  Αλλά  σίγουρα  αυτή  η  ιστορία  θα  συνεχιστεί  χωρίς  κανένα  τέλος. Τι  περιμένεις;  Γράψε  και  εσύ  το  δικό σου  βιβλίο  για να  κάνεις  τη  δική  σου  αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων