Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Επίδραση της Τεχνολογίας στο Περιβάλλον

Φεβ 20145

Επίδραση της  Τεχνολογίας στο Περιβάλλον

 

Πάντα ο άνθρωπος δρούσε μέσα και επάνω στη φύση. Αυτή η δράση προκάλεσε συνέπειες τόσο στον εαυτό του όσο και στο περιβάλλον. Οι συνέπειες αυτές σαν αποτέλεσμα της κακής χρήσης της τεχνολογίας από τον άνθρωπο, προκάλεσαν και προκαλούν συνεχή καταστροφή στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα όμως διακρίνουμε και θετικές συνέπειες της τεχνολογικής ανάπτυξης που μας δημιουργούν κάποια αισιοδοξία.

timthumb.phpΜια από τις σημαντικές αρνητικές συνέπειες είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το  «φυσικό» φαινόμενο  του θερμοκηπίου συμβάλλει στην διατήρηση μιας  σταθερής θερμοκρασίας του  πλανήτη  μας. Όμως, εμείς οι άνθρωποι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καταφέραμε να αυξήσουμε επικίνδυνα το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και έτσι να αλλάξει το κλίμα της  γης. Η συνεχής χρήση του αυτοκινήτου, τα εργοστάσια τα  οποία  δεν  έχουν  φίλτρα, τα χημικά απόβλητα στις  λίμνες  και  τα ποτάμια, η καταστροφή των δασών  από την  ανεξέλεγκτη  υλοτομία και τις πυρκαγιές, όλα αυτά  είναι  παράγοντες αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αν συνεχίσουμε να εκπέμπουμε τόσο διοξείδιο του άνθρακα, θα έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη.

images (2)Ο άνθρωπος επειδή  έχει  καταλάβει  ότι  μέρα με τη μέρα, καταστρέφει το περιβάλλον  έχει  βρει  και  άλλες  πήγες ενέργειας  με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Αυτές δεν μολύνουν το περιβάλλον π.χ.  αιολική, ηλιακή, από τον υδροηλεκτρική κ.αΜία από αυτές είναι ο ήλιος. Η ενέργεια του ήλιου λέγεται ηλιακή. Η ηλιακή ενέργεια δεν μολύνει το περιβάλλον, σε αντίθεση με άλλες όπως π.χ. το πετρέλαιο. Επίσης δεν τελειώνει ποτέ, είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας  και με την χρήση των φωτοβολταϊκών γίνεται εύκολα εκμεταλλεύσιμη.

Είναι καθήκον όλων μας, η σύνεση και η λογική στη χρήση των τεχνολογικών μεθόδων, ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!!! Ας είμαστε  αισιόδοξοι ,άμα  εμείς  προσέχουμε  το περιβάλλον, εκείνο θα προσέχει   τα παιδιά μας  και τα εγγόνια μας .

    

58083

green-energy

 

Ειρήνη Τσ. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων