Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Νέα τεχνολογικά επιτεύγματα

Φεβ 20144

Οι επιστήμονες πάντα ήθελαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα. Σχεδιάζουν και δημιουργούν μηχανήματα και gadget που θα έκαναν την ζωή μας πιο εύκολη. Μετά από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο σας παρουσιάζουμε 4 νέα επιτεύγματα.

Βιβλίο που φοριέται

Βιβλίο που φοριέται

Το 1ο τεχνολογικό επιτεύγματα είναι ένα βιβλίο που φοριέται και μεταδίδει αισθήματα στον αναγνώστη. Το έφτιαξαν ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ. Συνοδεύεται από ένα γιλέκο που φοράει ο αναγνώστης και δημιουργεί διάφορα εφέ γύρο από το σώμα του π.χ. αλλαγές στην θερμοκρασία, δονήσεις κ.α. Το ονόμασαν «αισθητηριακή φαντασία».
Το 2ο επιτεύγματα είναι ένας εκτυπωτής που αντί για μελάνι χρησιμοποιεί νερό. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Ζιλιίν, το 40% των εκτυπώσεων καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων μετά από μία ανάγνωσή τους. Γι` αυτό το νερό – μελάνι σβήνει μόνο του μετά από 22 ώρες. Έτσι προστατεύει το περιβάλλον και τα πορτοφόλια γιατί το κόστος των εκτυπώσεων είναι μόλις το 1% των κανονικών εκτυπώσεων.

iPhone 5S

Το 3ο επιτεύγματα το ξέρετε όλοι: είναι το καινούριο iPhone της Apple, το iPhone 5S. Αυτό το τηλέφωνο έχει έναν νέο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και είναι το πρώτο Smartphone με ταχύτητα επιτραπέζιου υπολογιστή!

Google Glass

Google Glass

Το 4ο και τελευταίο επιτεύγματα είναι το Google Glass. Είναι ένας υπολογιστής σε σχήμα ενός ζευγαριού γυαλιών. Έχει την δυνατότητα να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

Πηγές:
www.news.gr/psyhagogia/vivlio/article/125237/vivlio-pou-forietai-kai-metadidei-aisthhmata-ston.html

www.enet.gr/?i=news-room.el&id=412377

www.vodafone.gr/portal/iPhone-5S?menuid=11683

www.el.wikipedia.org/wiki/Google Glass

Νικόλας Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων