Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς

0

Συγγραφέας: 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ | Κατηγορία Γενικά | , στις 18-09-2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ


  Αγαπητοί γονείς

    Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους, καλή δύναμη και  υγεία.

   Η νέα σχολική χρονιά, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, δημιουργεί σε όλους – γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς – έναν ιδιαίτερο προβληματισμό και μια δικαιολογημένη ανησυχία, σχετικά με την ομαλή λειτουργία του σχολείου, την υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία και πρωτίστως των μαθητών μας. 

   Δημιουργεί όμως και προσδοκίες, μέσω της συντονισμένης προσπάθειας όλων, να υπερνικηθούν οι δυσκολίες, ώστε η νέα χρονιά να είναι Αποδοτική, Δημιουργική και Αποτελεσματική και να εκπληρωθούν οι στόχοι του σχολείου, που δεν είναι άλλοι από την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας.

   Προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας και ιδιαίτερα τη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. 

   Βασικά στοιχεία της νέας σχολικής πραγματικότητας είναι η χρήση μάσκας στην σχολική αίθουσα και σε όλους τους κλειστούς χώρους, η συχνή καθαριότητα, υγιεινή και τακτικό πλύσιμο των χεριών, η τήρηση αποστάσεων και η αποφυγή συγχρωτισμού διαφορετικών ομάδων παιδιών.

    Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι σημαντικός, αλλά και των γονέων είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για την σωστή εφαρμογή των μέτρων και την τήρηση των οδηγιών των ειδικών. Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να εμπιστεύεστε τους ειδικούς και να ενισχύσετε την προσπάθεια που θα κάνει το σχολείο για τη σωστή ενημέρωση κι εκπαίδευση των μαθητών σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και κυρίως, μην δημιουργείτε σύγχυση στα παιδιά σχετικά με την αναγκαιότητα ή όχι των μέτρων και ιδιαίτερα τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

   Σε περίπτωση που τα παιδιά σας παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως βήχας, πυρετός, πονοκέφαλος, μυαλγίες, ρινική καταρροή, ρίγος, δυσκολία στην αναπνοή, παρακαλώ να κρατάτε τα παιδιά σας στο σπίτι, να επικοινωνείτε με τον παιδίατρο και να ενημερώνετε το σχολείο. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο 24 ώρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων. Στην περίπτωση πυρετού – για να επιστρέψει το παιδί στο σχολείο – πρέπει να παραμένει απύρετο για 24 ώρες, χωρίς να έχει πάρει αντιπυρετικό.

Ακολουθεί μικρή ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου:

  • Το κουδούνι θα χτυπάει κάθε πρωί στις 08:15΄.  Οι γονείς θα αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο από τις 08:00 έως 08:15 και θα αποχωρούν. Μετά την προσευχή, οι πόρτες για λόγους ασφαλείας,  θα κλειδώνουν. Το μεσημέρι θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και πάλι από το ίδιο σημείο στην είσοδο, στις 13:15.
  • Η πρωινή προσευχή, δεν θα γίνεται στο προαύλιο του σχολείου, αλλά στην αίθουσα των μαθητών.
  • Οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα τους (απλή υφασμάτινη ή μιας χρήσεως) αμέσως πριν μπουν στην αίθουσα και θα παρακολουθούν το μάθημα με τη μάσκα. 
  • Κάθε τάξη θα κάνει διάλειμμα σε  συγκεκριμένο ξεχωριστό χώρο, προς αποφυγή συγχρωτισμού διαφορετικών ομάδων παιδιών. 
  • Επισκέψεις γονέων θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μόνο για σοβαρούς λόγους. Η είσοδος στο χώρο των γραφείων, θα γίνεται αποκλειστικά με χρήση μάσκας.
  • Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει αμέσως, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις 13:15. 

  • Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων είναι οι παρακάτω:

 Α΄ τάξη: Νανά Παπακωνσταντίνου

 Β΄ τάξη: Μαραγαρίτα Καραδερμιτζόγλου 

 Γ΄τάξη: Πετρόπουλος Νικόλαος

 Δ΄τάξη: Λιάγκας Σωτήριος 

 Ε΄ τάξη: Τσαρούχης Χρήστος 

 ΣΤ΄ τάξη: Σβέρκας Θεόδωρος

Αγγλικά: Θεοδωροπούλου Σταματία

Γερμανικά: Σίμου Θεανώ

Πληροφορική: Καρασούλου Ιωάννα

Γυμναστική: Κολτσίδα Σπυριδούλα

  • Η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών, θα γίνεται τηλεφωνικά σε ημέρες και ώρες που θα σας γνωστοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί.
  • Για τη μεταφορά των μαθητών, δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη.

Για οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου,  θα ενημερώνεστε εγκαίρως, γραπτώς ή τηλεφωνικώς.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση