Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν με βιωματικό τρόπο μία από τις ιδιότητες των λιπαρών οξέων και τα αποτελέσματα που έχουν οι αντιδράσεις των λιπαρών οξέων με τις βάσεις ή μείγμα αλάτων.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενημερώθηκαν θεωρητικά για τον τρόπο παρασκευής του σαπουνιού από εκπαιδευτικό του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Αγρινίου και στη συνέχεια με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο (μούρια) που έφεραν οι ίδιοι, προχώρησαν στην Παρασκευή αγνού πράσινου σαπουνιού.