ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2020

               Το Τριώδιο φέτος άνοιξε στις 9 Φεβρουαρίου, οπότε η  Τσικνοπέμπτη, που πάντα πέφτει τη δεύτερη εβδομάδα των Αποκριών, ήταν στις 20 Φεβρουαρίου αφού  ημερολογιακά εορτάζεται έντεκα ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, σηματοδοτώντας και επισήμως την προετοιμασία των χριστιανών ενόψει της νηστείας της Σαρακοστής, πριν από το Πάσχα. 

              Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία όπως υποδηλώνει και η λέξη που περιέχει τον όρο τσίκνα, καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. 

             Το σχολείο μας, όπως  κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τίμησε το παραδοσιακό έθιμο του τσικνίσματος με μπόλικο τσίκνισμα και άφθονο κέφι.

          Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αφού από τις 10:00 το πρωί, πολλά από τα μέλη του βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου και άρχισαν το ψήσιμο κρεατικών που οι ίδιοι μας προμήθευσαν και το κέρασμα των αναψυκτικών προς όλους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. 

  Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες,  οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για περίπου ένα δίωρο τόσο εντός της αίθουσας εκδηλώσεων, όσο και στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 

   Μασκαρέματα, σερπαντίνες, πειράγματα, τραγούδια, χορός, ξεφάντωμα….

  Ευχόμαστε σε όλους Καλές Αποκριές!!!!! 

 

 

Αφήστε μια απάντηση