‘Ασκηση Ετοιμότητας Για Σεισμό – Η Πυροσβεστική Στο Σχολείο Μας

0

Συγγραφέας: 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ | Κατηγορία Γενικά | , στις 20-11-2018

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο χώρο του σχολείου άσκηση ετοιμότητας για σεισμό. Η άσκηση διενεργήθηκε στα πλαίσια του μνημονίου ενεργειών για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου, που συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και περιγράφει τις ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου της σχολικής μας μονάδας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό.

Την ίδια ημέρα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου βρέθηκε στο σχολείο μας κι ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα μέσα, τον εξοπλισμό, το γενικότερο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και για  τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή κινδύνων από σεισμούς, πυρκαγιές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα κλπ., καθώς και για τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κινδύνων.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη της σωστής χρήσης των πυροσβεστήρων από τους πυροσβέστες και οι μικροί μαθητές έγιναν για λίγο πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας την πυροσβεστική μάνικα για την κατάσβεση εικονικής πυρκαγιάς.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση