klhbklhbk;bkjbkvkh

Ζω καλύτερα- Ευ ζην: Γνωρίζω το σώμα μου-Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Η πρώτη ενότητα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων μόλις έφτασε στο τέλος της.

Για την αξιολόγηση και την ανατροφοδότησή της χρησιμοποιήσαμε δυο χάρτινα ανθρωπάκια, τα οποία κρεμάσαμε στον πίνακα. Αρχικά, θυμηθήκαμε τις πέντε αισθήσεις, τα μέρη του σώματος, τα οστά και τα όργανα δείχνοντάς τα πάνω στους χάρτινους φίλους μας. Για το παιχνίδι μ.Δ.δάς βοήθησαν οι μπλε κάρτες. Μια από τις αρκετές καινούριες πληροφορίες είναι ότι η λεκάνη, πέρα από πλαστικός κουβάς για νερό, είναι και οστό στο σώμα μας!

Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο να ήταν η συζήτηση για την αυτοεικόν.Δ.βα πο   υ έχουν τα αγόρια και τα κορίτσια, τη θέση και το ρόλο τους στην οικογένεια και κατ’επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία:

«Ποιο από τα δύο είναι το κορίτσι; Ποιο το αγόρι;» Η ροζ μάσκα που φορούσε ο κύριος μαζί με την ωραία μπλε μπλούζα που φορούσε μια μαθήτρια μάς βοήθησε να καταλάβουμε ότι το χρώμα δεν έχει φύλο.

Στη συνέχεια διαβάσαμε τις πορτοκαλί κάρτες με ορισμένες έμφυλες στερεότυπες φράσεις:.Δ.γ

-Τελικά, τα αγόρια κλαίνε; -Τα κορίτσια είναι ευαίσθητα και αδύναμα; -Τα αγόρια πρέπει να είναι σκληρά και μπορούν να χτυπάν; -Τα κορίτσια μόνο καθαρίζουν και συμμαζεύουν;

Λίγο πριν το τέλος, στις κόκκινες κάρτες οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν λέξεις από επαγγέλματα και ασχολίες: -Ποιος το κάνει καλύτερα, το αγόρι η το κορίτσι; Δηλαδή ο άλλος δεν μπορεί; Μήπως τελικά μπορούν και οι δύο; Την επόμενη φορά που ένα κορίτσι θα θελήσει να παίξει ποδόσφαιρο και ένα αγόρι να χορέψει, ας το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κλείνοντας κολλήσαμε μια καρδιά ανάμεσα στους χάρτινους φίλους μας με το σύμβολο της ισότητας. Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τα αγόρια και τα κορίτσια είναι και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με αγάπη και χωρίς προκαταλήψεις..Δ.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ SELFTEST ΣΤΟ EDUPASSΛήψη αρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ EDUPASS

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα

Από σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr στην οποία ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr καθώς επίσης και εκείνων που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου (η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά).

Ο υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευση στο Σχολείο.Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, η οποία εκτυπώνεται από τους γονείς/κηδεμόνες και οι μαθητές/τριες την επιδεικνύουν, χωρίς να την παραδίδουν, στον/στην εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και πρέπει να την έχουν μαζί τους μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή του Σχολείου.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, η οποία εκτυπώνεται από τους γονείς/κηδεμόνες και πρέπει να μεταβούν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε ο μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του.

Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μπορούν να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Είσοδος στην πλατφόρμα edupass:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΛήψη αρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

Την Παρασκευή 17/9 η επόμενη επίδειξη της σχολικής κάρτας αρνητικού αποτελέσματος self test από τους μαθητές, και κάθε Τρίτη και Παρασκευή από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ(ΦΕΚ4187Β/10-09-2021):
Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.
Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια/Υποδιευθυντή τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

3-9-21 Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το έτος 2021-2022

3-9-21 Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το έτος 2021-2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝΛήψη αρχείου

Alphablocks

 

Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια της σειράς πατώντας στο παρακάτω πινακάκι. Έχει 5 σελίδες με όλα τα επεισόδια.

 

Αγιασμός 2020

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ 14/9/2020

Older posts «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων