ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E – TWINNING

ΤE TWINNINGο «e Twinning» -η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης- αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, συνεργάζονται για την υλοποίηση «eTwinning» έργων με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης (European School Education Platform-ESEP).

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης  είναι μια νέα πύλη που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2022 με στόχο να αποτελέσει το διαδικτυακό σημείο συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Η νέα πλατφόρμα φιλοξενεί το «eTwinning»- την κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης- διασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον που παρέχει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για τις συνεργατικές δραστηριότητες του «eTwinning».

Η δράση «eTwinning» δίνει στα σχολεία, δηλαδή, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν έργα με τη χρήση Τ.Π.Ε. καθώς και καινούργιες φιλίες με σημαντικά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Το σχολείο μας συμμετέχει στο e Twinning, με το πρόγραμμα ” Έναςγαρδεν πολύχρωμος σχολικός κήπος”, μαζί με άλλα σχολεία από την Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Λίβανο, Τουρκία και Ισπανία.  Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν του σχολικούς τους κήπους, να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την παραγωγή και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.