262789931 2251305531696264 7915233934453155682 nΣτο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα για την Θεματική Ενότητα «Εθελοντισμός» πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της κας Άνθη Αγγελικής, μέλους της Φιλοζωικής Εταιρίας Κέρκυρας στο Σχολείο προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εθελοντική προσφορά προς τα αδέσποτα ζωάκια. Η κ. Άνθη ενημέρωσε τους μαθητές/ τριες των Ε1 και Ε2 τμημάτων σχετικά με τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία και τη βελτίωση της ζωής τους. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε μικρός περίπατος στο χώρο του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης όπου τοποθετήθηκε ταΐστρα και ποτίστρα για τα αδέσποτα ζωάκια της περιοχής από την κα. Άνθη, δύο υπαλλήλους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κα. Φαϊτά Ελεάνα, τους μαθητές/τριες και τις Δασκάλες των τμημάτων Βοσκάκη Αικατερίνη και Τσιλιάκου Σπυριδούλα.

Κατόπιν, τα παιδιά υιοθέτησαν την ταΐστρα και την ποτίστρα και υποσχέθηκαν ότι θα τις διατηρούν καθαρές και γεμάτες για τα αδέσποτα γατάκια της περιοχής.

1 2 3