Δράση Ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας για τις Μυδοκαλλιέργειες από τους Μαθητές μας

fyl4

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στο πλαίσιο του προγράμματος Ενεργού Πολιτειότητας και της δημιουργίας ντοκιμαντέρ με θέμα τις μυδοκαλλιέργειες στον Θερμαϊκό Κόλπο, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης στην τοπική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, μοίρασαν ενημερωτικά και διαφημιστικά φυλλάδια, μέσα από τα οποία ανέδειξαν σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μυδοκαλλιεργητές της περιοχής μας, όπως η περιβαλλοντική επιβάρυνση και οι σύγχρονες προκλήσεις της παραγωγής.

Παράλληλα, τα παιδιά ανέδειξαν τη σημασία της στήριξης της τοπικής οικονομίας, προτρέποντας τους πολίτες να καταναλώνουν ντόπια μύδια, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των παραγωγών και στη βιωσιμότητα του επαγγέλματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόβλημα του μπλε καβουριού, με την παρότρυνση για κατανάλωσή του, ως έναν τρόπο συμβολής στον έλεγχο του υπερπληθυσμού του και στην προστασία του οικοσυστήματος.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν ενεργά την περιβαλλοντική και κοινωνική τους ευαισθησία, αλλά και να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία με υπεύθυνο και δημιουργικό τρόπο.

fylladia1 fyllad2 fyl3

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.