ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

μεταβαση9

Στις 12 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε Ανθοέκθεση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Κλειδίου από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου. Το σχολείο μας συμμετείχε στη διοργάνωση της ανθοέκθεσης και οι μαθητές/τριες, ετοίμασαν εντυπωσιακά έργα με θέμα τα λουλούδια και συμμετείχαν ενεργά καλλιεργώντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση και το επιχειρηματικό τους ταλέντο.

μεταβαση10   μεταβαση8   ανθοεκθεση3

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό, η Α τάξη, με εκπ/κο την κ. Γεγγενίδη Αναστασία,  συνεργάστηκε με το Νηπιαγωγείο Κλειδίου. Μέσα από μια σειρά συναντήσεων, οι 2 τάξεις συσκέφτηκαν και συναποφάσισαν τη διενέργεια συγκεκριμένων από κοινού δράσεων:

ΜΕΤΑΒΑΣΗ3 1   ΜΕΤΑΒΑΣΗ2   μεταβαση4 ΜΕΤΑΒΑΣΗ1 1   ανθοεκθεση1

-χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες εργασίας (νηπιαγωγείο και δημοτικό)

-ανέλαβαν ρόλους όπως: ταμίας, απογραφέας, πωλητής/τρια, υπεύθυνος/η αμπαλάζ, φωτογράφος, υπεύθυνος/η χειροτεχνίας, ζωγραφικής, ζωγραφικής προσώπου και παιχνιδιών για την ημέρα της Ανθοέκθεσης.

-ετοίμασαν ανοιξιάτικα καπελάκια και τα διακόσμησαν με λουλούδια.

έφτιαξαν γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά και παλιά αντικείμενα, σε συνεργασία με τους γονείς τους, στις οποίες φύτεψαν λουλούδια και διατέθηκαν προς πώληση στην Ανθοέκθεση.

ζωγράφισαν λουλούδια με διάφορες τεχνικές και τα έργα στόλισαν την αυλή.

μεταβαση5   μεταβαση6   μεταβαση7

-Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το τραγούδι έκπληξη “Μενεξέδες και ζουμπούλια” που ετοίμασαν τα παιδιά (Νηπιαγωγείου και Ά  Δημοτικού) με τη συνοδεία της δασκάλας μουσικής Σαββίδου Χαρίκλειας στο ακορντεόν και της Γεγγενίδη Αναστασίας στο αρμόνιο!!!!

μεταβαση1 2   μεταβαση11   μεταβαση12   

Παράλληλα στην Ανθοέκθεση, υπήρχαν διάφορα εργαστήρια όπως: ζωγραφικής, χειροτεχνίας, facepainting, φωτογραφίας και παιχνιδιών υπεύθυνα για την λειτουργία των οποίων, ήταν οι ομάδες νηπίων – μαθητών/τριών Ά τάξης, ενώ σε έναν ανοιξιάτικο ζωγραφισμένο πίνακα υπήρχαν λουλούδια με QRcodes που “έκρυβαν” διάφορα ηχογραφημένα μηνύματα που είχαν προετοιμάσει τα παιδιά των δύο τάξεων.

ανθοεκθεση2  ανθοεκθεση3 1

Τα παιδιά πραγματικά  απόλαυσαν την όλη διαδικασία και ενθουσιάστηκαν πολύ με το ρόλο τους και τη συμβολή τους σ’ αυτή τη δράση!!! Ευχαριστούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να αναλάβουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και ελπίζουμε σε νέες συνεργασίες!

Η ομαλή μετάβαση των παιδιών στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της παιδαγωγικής διαδικασίας και μπορεί να ενισχυθεί μέσα από τέτοιου είδους πρακτικές!

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.