ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ10

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο εορτασμός της καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966 με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, μια χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα και αφίσα με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων. Το φετινό μήνυμα από την Ιαπωνία «Διασχίστε τις Θάλασσες με τα Φτερά της Φαντασίας» γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono.

βιβλιο16     ΒΙΒΛΙΟ2   ΒΙΒΛΙΟ13ΒΙΒΛΙΟ3   ΒΙΒΛΙΟ6   ΒΙΒΛΙΟ1   ΒΙΒΛΙΟ8   ΒΙΒΛΙΟ4   ΒΙΒΛΙΟ11   

Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις Φιλαναγνωσίας, δημιουργήθηκαν αφίσες και προσκλήθηκε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κ.Ρακοπούλου Βασιλική. Η συγγραφέας με τρόπο διαδραστικό και ελκυστικό επεσήμανε την αξία και το σκοπό της ημέρας, παρουσίασε τη διαδικασία συγγραφής και προετοιμασίας ενός παιδικού βιβλίου, συζήτησε με τους μαθητές και έλυσε τις απορίες τους. Έπειτα παρουσιάστηκαν τα βιβλία της συγγραφέας “Οι Άτακτες Νότες” που αφορά στην δυσλεξία και “Η Σία και η Οδύσσεια των Αισθήσεων” που αφορά σε προβλήματα όρασης.Οι μαθητές παρουσίασαν τις αφίσες τους και τραγούδησαν το τραγούδι «Για τα παιδιά όλου του κόσμου»

ΒΙΒΛΙΟ9   ΒΙΒΛΙΟ5  

Σαν επιστέγασμα των δράσεων, την επόμενη ημέρα η μαθήτρια Δημητριάδου Ευανθία της Β΄ τάξης παρουσίασε το δικό της βιβλίο – δημιούργημα με τίτλο «Η Κιθάρα». Η ιστορία συνάρπασε τους συμμαθητές/τριες και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις συγγραφικές αναζητήσεις των μαθητών μας και κατάθεση σκέψεων τους. Ευχόμαστε να συνεχίσουν το συγγραφικό τους έργο και να έχουν πολλές εμπνεύσεις, να πετάξουν με τα φτερά της φαντασίας σε τόπους ονειρικούς και να συναντήσουν γοητευτικούς ήρωες σε περιπέτειες γεμάτες δράση και ανατροπές!

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.