3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

5αμεα

Την Τετάρτη 29/11 και την Πέμπτη 30/11/2023 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράσεις με σκοπό την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ανθρώπων με αναπηρία.

Την Τετάρτη οι δράσεις περιλάμβαναν συμμετοχή στη διαδραστική παρουσίαση power point με θέματα αναπηρίας, την παρουσίαση βίντεο (Braille: η ανακάλυψη της γραφής Braille, Η ώρα των Παραολυμπιονικών: Goal Ball), ανάγνωση βιβλίου (Η Σία και η Οδύσσεια των αισθήσεων), δημιουργία αφισών με θέμα την Ημέρα ΑμεΑ και την απόδοση της ονομασίας του σχολείου στη γραφή Braille από την εκπαιδευτικό κ. Ρακοπούλου Βασιλική. Η δράση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Να μην Ξεχνάς να Αγαπάς» του Σ. Παρίζα από τη χορωδία μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Γεγγενίδη Αναστασίας.

Την Πέμπτη οι δράσεις περιλάμβαναν βιωματική και ομαδοσυνεργατική συμμετοχή των μαθητών μας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Ρούσου Κων/ντίνας ΠΕ11 και κ. Ρακοπούλου Βασιλικής ΠΕΠ. Έπαιξαν τα παραολυμπιακά αθλήματα:Goall Ball (ποδόσφαιρο τυφλών), Τρέξιμο με οδηγό για τυφλούς,  Boccia, volley καθιστών, Basket με αμαξίδια (καθιστών).  Η ενσυναίσθηση ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα και έπαθλο των μαθητών μας. Επίσης, την Παρασκευή το σχολείο μας παρέδωσε τις πάνινες τσάντες που ζωγράφισαν οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Τσιλβελή Ζωής (εικαστικός) για την συμμετοχή στην 2η παιδική έκθεση ζωγραφικής ¨Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν για την Αναπηρία» και θα εκτεθούν στο Χώρο Τεχνών Βέροιας. Η αγορά τους έναντι συμβολικού ποσού θα συμβάλλει στην ανέγερση του νέου ΚΔΗΦ ΑμεΑ στην Πατρίδα Ημαθίας.

10αμεα9αμεα8αμεα7αμεα6αμεα4αμεα3αμεα2αμε1αμ

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.