Οι Δράσεις μας

 



2013  ΕΤΟΣ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ

«Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά εγεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια – σ’ ένα σπίτι της οδού Σερίφ· μικρός πολύ έφυγα, και αρκετό μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Αγγλία. Κατόπιν επισκέφθην την χώραν αυτήν μεγάλος, αλλά για μικρόν χρονικόν διάστημα. Διέμεινα και στη Γαλλία. Στην εφηβικήν μου ηλικίαν κατοίκησα υπέρ τα δύο έτη στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα είναι πολλά χρόνια που δεν επήγα. Η τελευταία μου εργασία ήταν υπαλλήλου εις ένα κυβερνητικόν γραφείον εξαρτώμενον από το υπουργείον των Δημοσίων Έργων της Αιγύπτου. Ξέρω Αγγλικά, Γαλλικά και ολίγα Ιταλικά».

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ, ΜΕ ΦΩΝΕΣ  -150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη

Το αποτέλεσμα της  συμμετοχής του σχολείου μας.


    Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 οι μαθητές /τριες  του σχολείου μας επισκέφθηκαν βιωματικό εργαστήρι κεραμικής στο Μοναστηράκι. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και έμαθαν από πότε ξεκίνησε η κεραμική τέχνη.   Φόρεσαν τις ποδιές τους, πήραν στα χέρια τους πηλό, δημιούργησαν δικά τους έργα με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους . Και να το αποτέλεσμα!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές  έγιναν αγγειοπλάστες!   Το βραβείο της καλύτερης κατασκευής το πήρε η μαθήτρια της Β΄ Τάξης Αναστασία Μπέλλου.

Ήταν ένα μικρό άγαλμα της θεάς Αθηνάς!   Μπράβο Αναστασία!


     

      Τη Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου μας επισκέφθηκαν ένα μικρό οχυρό, την Πυραμίδα του Ελληνικού.

      Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου, θαύμασαν την πολιτισμική μας κληρονομιά που μένει αναλλοίωτη στο πέρας του χρόνου.

      Αποτελείται από:

  •  μουσείο νερού,
  • μουσείο λαϊκής τέχνης και κουλτούρας, και
  • μουσείο φυσικής ιστορίας

 

   Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με επωνυμία  “ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ”, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 1 Ιανουαρίου 2014.

         Η  συγκρότηση έγινε  ως εξής:

syl_g_k

Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου εύχονται καλή επιτυχία στο έργο τους και ευελπιστούν ότι θα τους έχουν αρωγούς σε αυτή τη δύσκολη εποχή!

  

     Την Παρασκευή 17  Ιανουαρίου 2014 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, παρουσία της Προέδρου Χαρούλας Χασάπη, της Γραμματέα Στέλλας Καρκαλάτου και της ταμία Ελένης Νταβέλου.

    Τυχερός ήταν ο μαθητής της Α΄ Δημοτικού Χασάπης Αθανάσιος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  που κέρδισε το φλουρί της πίτας και έλαβε  μια δωροεπιταγή.

    Του ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα καλότυχος!

    Η πρωτοχρονιάτικη  πίτα ήταν μια προσφορά του Δ.Σ. ΕΡΜΗΣ Κιβερίου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!

O O 
————————-

O

για επικοινωνία με το σχολείο μας   ΕΔΩ   ή mail   ΑΤ  dim-kiver.arg.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων