eikona 3 1

Δράση στο Τμήμα Υποδοχής

Γενικά

Στο Τμήμα Υποδοχής πραγματοποιήσαμε μια όμορφη και δημιουργική δράση με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της ομαδικότητας ανάμεσα στα παιδιά. Μαζευτήκαμε όλοι μαζί και αφήσαμε τα δικά μας «αποτυπώματα» στον χώρο της τάξης: κάθε παιδί ζωγράφισε το χεράκι του στον τοίχο και το χρωμάτισε όπως εκείνο επιθυμούσε, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που αποτυπώνει τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του καθενός.

Στη συνέχεια, γράψαμε όλοι μαζί ένα κοινό σύνθημα, που θα μας θυμίζει καθημερινά ότι είμαστε μια ομάδα που συνεργάζεται, σέβεται και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Ο τοίχος μας πλέον δεν είναι απλώς μια γωνιά της τάξης• είναι μια γωνιά γεμάτη χαμόγελα, χρώματα και μηνύματα αισιοδοξίας.

Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά ένιωσαν πως ο χώρος τους ανήκει, πως συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση της σχολικής τους καθημερινότητας και πως, όταν ενώνουμε τα «χέρια» μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και σημαντικό.eikona 2 eikona 1

eikona 3 1