Το σχολείο μας

 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ/ΝΣΗ  ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε

6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ ΜΕΣΗΣ

Το Σχολείο μας βρίσκεται στους Καστελλάνους Μέσης του Ν. Κέρκυρας.

Είναι ένα σχολικό κέντρο, που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα. Απόκτησε τη σημερινή οργανικότητά του, μόλις πριν από 3 χρόνια, με τη συγχώνευση και του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλαφατιώνων.

Σήμερα λειτουργεί ως εξαθέσιο με 86 μαθητές, που προέρχονται από 6 χωριά της περιοχής: Καστελλάνοι Μέσης, Καλαφατιώνες, Αγ. Προκόπιος, Κουραμάδες, Καμάρα κι Αλεποχώρι.

Εκτός από τις 6 τάξεις λειτουργούν 2 τμήματα ολοήμερης λειτουργίας,ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ έχει ενταχθεί από φέτος και στα προγράμματα της «ευέλικτης ζώνης».

Το διδακτήριό μας είναι ένα παλιό παραδοσιακό κτήριο με σπουδαία αρχιτεκτονική, πουχτίστηκε περίπου το 1800. Παλαιότερα (μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα) στέγαζε το ειρηνοδικείο της περιοχής Μέσης Κέρκυρας. Μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο καταστράφηκε.Αργότερα ανακαινίστηκε και από το 1985-86 στεγάζει το σχολείο μας.

Έχει τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας, οι άλλες τρεις βρίσκονται σε νοικιασμένο χώρο, και μια σχετικά μεγάλη αίθουσα, που χρησιμοποιείται ωςγραφείο Δασκάλων, εργαστήριο πληροφορικής και για τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Αφήστε μια απάντηση