Αρχική » Ενημερώσεις » Ενημέρωση για την Επαναλειτουργία του Σχολείου

Καλώς ήλθατε στο σχολείο μας!

Λίγα λόγια για το σχολείο μας!

Το 1905 οι αδερφοί Θεοχάρης και Πολυχρόνης Κότσικας, στη μνήμη των γονέων τους, αποφασίζουν να
κτίσουν με προσωπικά τους έξοδα ένα νέο σχολείο, το οποίο υφίσταται και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Είναι
ένα κτίριο σε σχήμα Π με άνοιγμα
προς το βορρά. Η γενική κατασκευή και
εικόνα του κτιρίου παραπέμπει σε νεοκλασικό ρυθμό.
Προς τιμήν των δωρητών, το σχολείο ονομάζεται «Κοτσίκειον».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1ου Δ.Σ.

Παρακάτω παρατίθεται η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του 1ου Δ.Σ. Καρύστου. Στην έγκριση αυτή προχώρησε ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Λυγούρας Βασίλειος καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καραφέρη Παναγιώτα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ karystos

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου Δ.Σ.-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διαβιβαστικό Έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού 1oυ Δ.Σ. Καρύστου

 

Ετικέτες

Σκακιστική άσκηση

Ενημέρωση για την Επαναλειτουργία του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.
  • Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια.
  • Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. O έλεγχος θα διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων.
  • Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, με την χρήση των κωδικών  του  taxisnet ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

-Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

-Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self[1]testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

*Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

 Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του αποτελέσματος για τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών.

 

  • Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τη Διευθύντρια.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της.

 Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί.

Ώρα προσέλευσης μαθητών/τριων ανά τάξη

Α και Β   8:00-8:05

Γ και Δ  8:05-8:10

Ε και ΣΤ 8:10-8:15

Οι είσοδοι προσέλευσης και αποχώρησης  των μαθητών παραμένουν ως είχαν πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Δηλαδή:

 

 

Παρακαλούμε να τηρείτε το ωράριο προσέλευσης προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

 

 

Ευχόμαστε καλή επάνοδο με υγεία και ασφάλεια!

 

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση