Αρχική » Χορηγίες » Οι Τρεις Ιεράρχες

Καλώς ήλθατε στο σχολείο μας!

Λίγα λόγια για το σχολείο μας!

Το 1905 οι αδερφοί Θεοχάρης και Πολυχρόνης Κότσικας, στη μνήμη των γονέων τους, αποφασίζουν να
κτίσουν με προσωπικά τους έξοδα ένα νέο σχολείο, το οποίο υφίσταται και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Είναι
ένα κτίριο σε σχήμα Π με άνοιγμα
προς το βορρά. Η γενική κατασκευή και
εικόνα του κτιρίου παραπέμπει σε νεοκλασικό ρυθμό.
Προς τιμήν των δωρητών, το σχολείο ονομάζεται «Κοτσίκειον».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1ου Δ.Σ.

Παρακάτω παρατίθεται η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του 1ου Δ.Σ. Καρύστου. Στην έγκριση αυτή προχώρησε ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Λυγούρας Βασίλειος καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καραφέρη Παναγιώτα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ karystos

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου Δ.Σ.-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διαβιβαστικό Έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού 1oυ Δ.Σ. Καρύστου

 

Ετικέτες

Σκακιστική άσκηση

Οι Τρεις Ιεράρχες

Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ίσως να είναι και οι μόνοι ιεράρχες που δεν τους ξεχνάμε από τα μαθητικά μας χρόνια. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου γινόντουσαν και γίνονται στα σχολεία εκδηλώσεις μνήμης. Είναι οι προστάτες των γραμμάτων και κατ’ επέκταση και δασκάλων και μαθητών.

Καθένας βέβαια έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε σήμερα 30 Ιανουαρίου.

Γιατί τους γιορτάζουμε μαζί; Γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ήταν και οι τρεις σοφοί.

Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Έγιναν μεγάλοι  δάσκαλοι αλλά και σπουδαίοι ρήτορες. Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε.Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης

Έτσι, λοιπόν, η φετινή ημέρα ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό των δύο μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας, της Ε’ και Στ’ τάξης. Στη συνέχεια, κάθε τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με αφορμή την ημέρα των 3 Ιεραρχών, μίλησαν για την ζωή και το έργο τους, παρακολούθησαν σχετικά βιντεάκια και ζωγράφισαν τους 3 Ιεράρχες. Μοιράστηκαν ατομικά κείκ στους μαθητές, καθώς και ένα μεγάλο πρόσφορο για το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Να ευχαριστήσουμε την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρύστου για την παραπάνω προσφορά, καθώς και τον φούρνο “Γαβούνα”, για όλες τις νοστιμιές που ετοίμασε για μικρούς και μεγάλους.

Χρόνια πολλά σε όλους! Και του χρόνου με υγέια!

Παρακάτω, ακολουθεί το απολύτηκιο των Τριών Ιεραρχών, που ψέλλεται στη εκκλησία την 30η Ιανουαρίου.

 

apolytikio 3 ierarxes

328640449 1509695779440501 6947169882882733712 n 1

 

Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση