Πανελλήνια / Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Πανελλήνια / Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί κάθε χρόνο μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδείξουμε τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και της άθλησης στη σχολική κοινότητα, ενισχύοντας τη συνεργασία, τη χαρά και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών.
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά σε μια ξεχωριστή δραστηριότητα: την παρουσίαση της μεθόδου **Brazilian Ziu Zitsu μια πρωτότυπη τεχνική με στοιχεία από τις πολεμικές τέχνες και την αυτοάμυνα.
Η δραστηριότητα παρουσιάστηκε από τους κ. **Αλογάριαστο Ν.** και **Πανάγο**, οι οποίοι με ζωντάνια, γνώση και μεταδοτικότητα, καθοδήγησαν τους μαθητές σε βασικές τεχνικές και κινήσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες όπως ο έλεγχος του σώματος, η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός στους άλλους.
Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, έμαθαν μέσα από την πράξη και απόλαυσαν μια ξεχωριστή ημέρα που συνδύασε άθληση, μάθηση και ψυχαγωγία.
Η φετινή ημέρα σχολικού αθλητισμού απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο αθλητισμός στο σχολείο μπορεί να είναι δημιουργικός, συμπεριληπτικός και ουσιαστικός!