Eθελοντική Αιμοδοσία στο σχολείο μας την Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

    Αγαπητοί γονείς και φίλοι, καλά μας παιδιά,

    Με μεγάλη μας  χαρά συνδιοργανώνουμε και φέτος με τη Μ.Κ.Ο. «Γαργαφία» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας  Εθελοντική Αιμοδοσία,  που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας την  Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, από 09.00΄έως 13.30΄.  



Λήψη αρχείου

    Προγραμματισμένη από καιρό,  ήταν  ενταγμένη στο σχεδιασμό δράσεων, που προάγουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και υλοποιούνται στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

    Με  επιλογή ομόφωνη της σχολικής κοινότητας και  εξαιρετικά δραστήριων και ευαισθητοποιημένων  συμπολιτών μας, είχαμε συναποφασίσει, μετά τη μεγάλη επιτυχία και τα υψηλά  εκπαιδευτικά αποτελέσματα που είχε η συνεργατική υλοποίηση αντίστοιχης  δράσης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, να επαναληφθεί, ως καλή πρακτική και να «θεσμοθετηθεί».

   Η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων  λόγω της επιδημίας και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων,  διαμόρφωσαν  πρωτόγνωρες καταστάσεις στη ζωή όλων μας. Αναπόφευκτα, όσο κι αν η εκπαιδευτική διαδικασία ευέλικτα και καινοτόμα προσαρμόστηκε στις συνθήκες  και εκφράστηκε, η σχολική ζωή «πληγώθηκε». Πολλές προγραμματισμένες δραστηριότητες ματαιώθηκαν και πάμπολλες εκπαιδευτικές προσδοκίες  «ακυρώθηκαν», γεμίζοντας μελαγχολία μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εκπαιδευτικές επισκέψεις, συμμετοχές σε προγράμματα, περιβαλλοντικές δράσεις, δραστηριότητες «Εβδομάδας Εθελοντισμού», μαθητικοί διαγωνισμοί, συνεργασίες με φορείς, πασχαλινή εορταγορά και πόσα  ακόμα αλήθεια σημαντικά και ενδιαφέροντα δεν στάθηκε δυνατόν να υλοποιηθούν.

   Κι όμως, καλά μου παιδιά και αγαπητοί γονείς,  μια δράση άντεξε. Και θα γίνει. Όχι όπως είχαμε προγραμματίσει και χωρίς να είναι δυνατόν να γίνουν όλα εκείνα τα οποία έπρεπε να προηγηθούν, για να αξιοποιήσουμε εκπαιδευτικά το υψηλό ανθρωπιστικό της περιεχόμενο.  Πολλά θα είναι ή θα μοιάζουν  διαφορετικά, αν τα συγκρίνουμε με όσα βιώσαμε πέρυσι. Μπορεί να λείπετε εσείς, όμως, τις αίθουσές σας θα στολίσουν οι δημιουργίες σας. Περσινές, αλλά και αρκετές που φτιάξατε φέτος, για να είναι όμορφο το περιβάλλον, που θα επισκεφθούν  οι εθελοντές αιμοδότες . Οι γονείς, συγγενείς, συγχωριανοί σας  ή και άγνωστοι,   υπέροχοι άνθρωποι ,  για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που υποφέρουν δώρο πολύτιμο και ανεκτίμητο. Λίγο από το αίμα τους. Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης. ΔΩΡΟ  ΖΩΗΣ!