Ενημερωτικό σημείωμα για τον αγιασμό

   

      Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:30 π. μ. στο προαύλιο του σχολείου.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα κατά  το χρονικό διάστημα από 08.00΄ έως 08.15΄ φορώντας τις προστατευτικές μάσκες τους. Κατά την είσοδό τους θα επιδείξουν υποχρεωτικά στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την σχολική κάρτα/δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος του self-test – εκτυπωμένη ή χειρόγραφη –  ή βεβαίωση νόσησης κατά το τελευταίο εξάμηνο. Στη συνέχεια θα  κατευθυνθούν προς τις τάξεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα ευρίσκονται για τον σκοπό αυτό στο προαύλιο. Ο χρόνος μέχρι την ώρα του αγιασμού θα αξιοποιηθεί για γνωριμία – επικοινωνία με τους/τις  δασκάλους/δασκάλες  τους και  ενημέρωση – οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του COVID-19 και την γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

  Στις 09.30΄ θα εξέλθουν ανά τάξη και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στον αύλειο χώρο και θα κατευθυνθούν στις προκαθορισμένες – ανά τμήμα και μαθητή/μαθήτρια – θέσεις, από  όπου θα παρακολουθήσουν με ευλάβεια  την τελετή του αγιασμού.

    Στη συνέχεια, περί τις 09.45΄, θα επιστρέψουν στις τάξεις  και θα αποχωρήσουν από  το σχολείο  στις 10.00΄.  

    Οι συνοδοί γονείς δεν θα εισέλθουν στο προαύλιο και  δεν θα παραστούν στην τελετή του αγιασμού. Κατ᾿ εξαίρεση επιτρέπεται στους συνοδούς των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Τάξης ( ένα άτομο ανά μαθητή/μαθήτρια) να εισέλθουν στον αύλειο χώρο –  με υποχρεωτική χρήση μάσκας – συνοδεύοντας τα παιδιά, εάν θεωρηθεί απαραίτητο,  μέχρι την είσοδο της σχολικής τους αίθουσας. Οι συγκεκριμένοι γονείς, στη συνέχεια,  εάν επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν σε αυστηρά καθορισμένο  χώρο του προαυλίου και  να παρακολουθήσουν τον αγιασμό,  φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις.

     Την ημέρα του αγιασμού δεν χρειάζεται οι μαθητές/μαθήτριες να φέρουν τις σάκες τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου τα βιβλία θα τους δοθούν την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συγκεκριμένη ημέρα θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08.15΄ και θα αποχωρήσουν στις 12.25΄. Θα φέρουν στο σχολείο τη σάκα με  την κασετίνα τους (μολύβι, γομολάστιχα, ξύστρα, μαρκαδόρους), ένα τετράδιο,  τις μάσκες τους , χαρτομάντιλα/μαντιλάκια με αντισηπτικό ή ότι άλλο σχετικό με το οποίο επιθυμούν οι γονείς να είναι εφοδιασμένοι/-ες, το δεκατιανό και το «παγουρίνο» με το νερό τους.

    Υπενθυμίζω την ανάγκη να παρακολουθείτε όλοι καθημερινά το ιστολόγιο του σχολείου  https://blogs.sch.gr/dimkap/  και να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για τυχόν μηνύματα, τα οποία σας αποστέλλουμε. Η ενημέρωσή σας είναι υποχρέωσή μας και η επικοινωνία μας επιθυμούμε να είναι τακτική, ουσιαστική και ειλικρινής.

    Με τις θερμότερες ευχές για μια ευχάριστη και δημιουργική σχολική χρονιά, με πολλή υγεία και χωρίς προβλήματα!

                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                          ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ