Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” υλοποιείται παγκοσμίως σε 22 χώρες από τον Μάιο του 2018 με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και από τον Ιούλιο του 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν ΜΑΖΙ σε αθλητικές δράσεις. Μέσα από αυτές τις δράσεις, επιτυγχάνεται η ενημέρωση των μαθητών για θέματα σχετικά με τη νοητική αναπηρία, την ισότητα και την αποδοχή. Απευθυνόμενοι στη νέα γενιά και δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα, έχουμε τη ζωτικής σημασίας ευκαιρία να συμβάλλουμε στη διαπαιδαγώγηση των νέων πολιτών της κοινωνίας – μίας κοινωνίας ανοικτής προς όλους με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τα εμπλεκόμενα σχολεία πιστοποιούνται ως Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού και ανήκουν πλέον στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Unified Schools.  

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” συντελείται σε 2 μέρη.

– Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει παρουσίαση για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη φιλοσοφία και την αποστολή των Special Olympics και προετοιμάζει τους μαθητές για το βιωματικό μέρος.

-Το Βιωματικό μέρος περιλαμβάνει τις μεικτές αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία ή και αθλητώντων Special Olympics σε Μεικτές Ομάδες.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος το σχολείο μας θα συμμετέχει την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 09:30 – 12:30 σε Φιλικούς Unified Αγώνες μπάσκετ, στο Κλειστό Γήπεδο Θήβας.

Συμμετέχουν επίσης τα Σχολεία

  • Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών
  • 3ο Γυμνάσιο Θήβας
  • 4ο Γυμνάσιο Θήβας
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας 
  • Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  • SPECIAL OLYMPICS