Δράση «Αρχή…ΖΩ» ( Αφορά γονείς μαθητών της Α΄ Τάξης)

        Αγαπητοί/-ές  γονείς,

      Σας  υπενθυμίζουμε  ότι  η δομή «ΓΕΦΥΡΑ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί  για άλλη μια σχολική χρονιά τη δράση  «αρχή…ΖΩ!»,  που αφορά την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση αξίας 100 € εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

    Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2020 ορίζεται σε 5.266€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:
– 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
– 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

    Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι δεν δύνανται να  ανταπεξέλθουν  οικονομικά στην αγορά σχολικών ειδών που απαιτούνται για την εκπαίδευση των μαθητών (τετράδια, γραφική ύλη, σχολική τσάντα, κλπ.)

  !!! Αφού σας ενημερώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης  παρατάθηκε μέχρι την 1η  Οκτωβρίου  2021,  σας  επισυνάπτουμε  πληροφοριακό υλικό σχετικό με την παράταση της δράσης.



Λήψη αρχείου


!!! Στον παρακάτω σύνδεσμο με  προηγούμενη ανάρτησή μας  υπάρχει για πλήρη ενημέρωσή σας το σχετικό με τη δράση πληροφοριακό υλικό.

https://blogs.sch.gr/dimkap/2021/09/08/drasi-archi-zo-afora-goneis-mathiton-tis-a-taxis-2/

Αφήστε μια απάντηση