Ενημερωτικό σημείωμα για τον αγιασμό


      Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:30 π. μ. στο προαύλιο του σχολείου.

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα κατά  το χρονικό διάστημα από 10.30΄ έως 10.45΄ φορώντας τις προστατευτικές μάσκες τους και  θα κατευθυνθούν προς τις τάξεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα ευρίσκονται για τον σκοπό αυτό στο προαύλιο. Ο χρόνος μέχρι την ώρα του αγιασμού θα αξιοποιηθεί για γνωριμία – επικοινωνία με τους δασκάλους τους.

    Στις 11.30΄ θα εξέλθουν ανά τάξη και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στον αύλειο χώρο και θα κατευθυνθούν στις προκαθορισμένες – ανά τμήμα και μαθητή θέσεις – όπου θα παρακολουθήσουν την τελετή του αγιασμού.

    Στη συνέχεια, περί τις 11.45΄, θα επιστρέψουν στις τάξεις, όπου θα συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς  και θα  τους δοθούν οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και την ορθή  χρήση της μάσκας .

    Τα παιδιά θα αποχωρήσουν από  το σχολείο  στις 12.30΄.  Ενδέχεται, κατά την αποχώρησή τους, να  παραλάβουν την χορηγούμενη προστατευτική μάσκα και το ατομικό «παγουρίνο», με την προϋπόθεση ότι θα τα έχουμε παραλάβει έγκαιρα από το Δήμο Θηβαίων.

    Οι συνοδοί γονείς δεν θα εισέλθουν στο προαύλιο και  δεν θα παραστούν στην τελετή του αγιασμού. Κατ᾿ εξαίρεση επιτρέπεται στους συνοδούς των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Τάξης ( ένα άτομο ανά μαθητή/-ρια) να εισέλθουν στον αύλειο χώρο –  με υποχρεωτική χρήση μάσκας – συνοδεύοντας τα παιδιά  μέχρι το σημείο όπου θα ευρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της τάξης, οι οποίοι θα τα παραλάβουν και θα τα οδηγήσουν στην αίθουσα. Οι συγκεκριμένοι γονείς, εάν επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν στον διακριτό χώρο του προαυλίου, ο οποίος  θα τους υποδειχθεί  και να παρακολουθήσουν τον αγιασμό φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις.

     Την ημέρα του αγιασμού δεν χρειάζεται οι μαθητές/-ριες να φέρουν τις σάκες τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου τα βιβλία θα τους δοθούν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συγκεκριμένη ημέρα θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08.15΄ και θα αποχωρήσουν στις 12.25΄. Θα φέρουν στο σχολείο τη σάκα με  την κασετίνα τους (μολύβι, γομολάστιχα, ξύστρα, μαρκαδόρους), ένα τετράδιο,  τις μάσκες τους (ανά μία σε σακουλάκι), χαρτομάντιλα/μαντιλάκια με αντισηπτικό ή ότι άλλο σχετικό με το οποίο επιθυμούν οι γονείς να είναι εφοδιασμένοι/-ες, το δεκατιανό και το «παγουρίνο» με το νερό τους.

    Υπενθυμίζω την ανάγκη να παρακολουθείτε όλοι καθημερινά το ιστολόγιο του σχολείου και να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για τυχόν μηνύματα, τα οποία σας αποστέλλουμε. Η ενημέρωσή σας είναι υποχρέωσή μας και η επικοινωνία μας επιθυμούμε να είναι τακτική, ουσιαστική και ειλικρινής

Με τις θερμότερες ευχές για μια ευχάριστη και δημιουργική σχολική χρονιά, με πολλή υγεία και χωρίς προβλήματα!

                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                          ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ