Χρόνια πολλά, μητέρα!!!

                            ( Λόγω δυσλειτουργίας  του ΠΣΔ κατά τις τελευταίες ημέρες,                                                      η ανάρτηση πραγματοποιείται ετεροχρονισμένα)


    Αγαπητοί γονείς,

    Σήμερα,  όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζει η Μητέρα.

    Στην ανθρώπινη κοινωνία η Μάνα αποτελεί σύμβολο και ενσάρκωση των ύψιστων αγαθών της στοργής, της αφοσίωσης   και της αυτοθυσίας.  Είναι το θεμέλιο της οικογένειας,  το άτομο το οποίο γεννά τη ζωή απ’ τα σπλάχνα της,  την ανασταίνει  κρατώντας την  ασφαλή στην αγκαλιά της με χέρια – φτερούγες και την μπολιάζει φυσώντας γλυκά στην  ψυχούλα της αρχές και ιδανικά.

    Προικισμένη με τη δύναμη της αγάπης και την ομορφιά της συγνώμης, αποτελεί πόλο έλξης της ανθρώπινης ζωής και ευτυχίας,  σύμβολο  της  ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

    Σύζυγος,  εργαζόμενη, νοικοκυρά,  φίλη,  παιδαγωγός,  κόρη, αδελφή, κοντά μας στις χαρές και στις λύπες : να  μας νοιάζεται, να μας συμβουλεύει, να μας ενθαρρύνει, να μας δικαιολογεί, να μας εμπνέει.

    Ευλαβικά, ας μην ξεχάσουμε σήμερα  να προσκυνήσουμε τις δικές μας Παναγιές.  Μάνες, μητέρες, μαμάδες, μανούλες ή όπως  ο καθένας μας τις προσφωνεί παίζοντας με τη λέξη, στον ήχο της οποίας ο ποιητής θεωρεί ότι υπάρχει η μεγαλύτερη αρμονία.

    Ένα φιλί, ένα χαμόγελο, ένα λουλούδι, ακόμα κι ένα τηλεφώνημα – αν είναι μακριά μας –  της είναι αρκετά.

     Επιλέξαμε ένα  κείμενο – ανάμεσα σε χιλιάδες ποιητικά και πεζά- με θέμα τη μητέρα και σας το  στέλνουμε, θέλοντας να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά της ανάγνωσης.

                               «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές,                                                      και πάλι κάτι θα περισσέψει, που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.»   (Οδυσσέας Ελύτης)

 

!!! Για καλύτερη θέαση (ευκρίνεια του κειμένου και των ένθετων φωτογραφιών) των αρχείων που βρίσκονται σε μορφή PDF, να προτιμάτε να τα ανοίγετε από την επιλογή Λήψη αρχείου, που βρίσκεται  στο κάτω μέρος  του αρχείου  .Λήψη αρχείου