Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 3 ( Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄)

     Η επικοινωνία μας και η σχέση μας με το βιβλίο δεν περιορίζεται την ημέρα της γιορτής του, αλλά συνεχίζεται… Όλες τις ημέρες… Όλη τη ζωή… Μέρα με την ημέρα γίνεται πιο όμορφη και  πιο απαραίτητη. Μια σχέση που ανανεώνεται και ζωντανεύει  κάθε φορά που πιάνουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο. Μόλις το ανοίξουμε, νιώθουμε τις εικόνες να χαμογελούν και τα γράμματα να μας καλωσορίζουν, όπως ένας φίλος μας υποδέχεται στο σπιτικό του. Όμως σ’ αυτή την επίσκεψη τα δώρα δεν τα φέρνει  ο επισκέπτης. Τα προσφέρει απλόχερα ο οικοδεσπότης, το βιβλίο. Δώρα  πάντα όμορφα, χρήσιμα, ωφέλιμα, πολύτιμα, ανεκτίμητα. Δώρα που μας ενημερώνουν, προβληματίζουν, μορφώνουν, διδάσκουν,  ψυχαγωγούν, ξεκουράζουν,  ανάλογα με το περιεχόμενο. Δώρα μοναδικά. Πώς να τα αρνηθείς; 



Λήψη αρχείου

Για όποιον θέλει να διαβάσει λίγα λόγια για τη σπουδαία ποιήτρια Ρένα Καρθαίου, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της παιδικής λογοτεχνίας  στη χώρα μας, προτείνω  να ανοίξει παρακάτω με  “κλικ” το περιοδικό “Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους” και να διαβάσει από σελ.61 έως 70. Είναι αναφορές σπουδαίων λογοτεχνών στη ζωή και το έργο της.

(Αφού ανοίξουμε το περιοδικό, φυλλομετρούμε εμπρός χρησιμοποιώντας το > ή πίσω το < . Αν θέλουμε              προβολή foullscreen (πλήρη οθόνη) κάνουνε “κλικ” στο τελευταίο κάτω δεξιά εικονίδιο)