Τα Λαζαράκια εν δράσει ……!

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της Ορθοδοξίας, αφού σηματοδοτεί αφενός το θάνατο και αφετέρου τη ζωή. Είναι το τελευταίο και το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού, αφού ανέστησε τον νεκρό για τέσσερις ημέρες Λάζαρο, λέγοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση «Λάζαρε, δεύρο έξω». Στις ημέρες μας, εκατοντάδες χρόνια μετά το θαύμα του Λαζάρου, αν και πολλά έθιμα εορτασμού έχουν χαθεί μέσα στο χρόνο, υπάρχουν κάποιοι τόποι στην Ελλάδα που κρατούν γερά τις παραδόσεις τους τις οποίες περνάνε από γενιά σε γενιά.

Παλαιότερα, αυτή την ημέρα, κανένας γεωργός δεν πήγαινε στο χωράφι του να εργαστεί, γιατί όπως πίστευαν, ό,τι έπιαναν θα μαραινόταν. Επιτρεπόταν μόνο η συγκέντρωση ξερών κλαδιών για το άναμμα των φούρνων τη Μεγάλη Εβδομάδα για το ψήσιμο των κουλουριών.

Την ημέρα αυτή επίσης, σε όλα τα σπίτια οι νοικοκυρές φτιάχνουν στριφτά κουλουράκια, «τα Λαζαράκια», συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα του Λαζάρου που ήταν τυλιγμένο στο σάβανο.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 ,λίγο πριν το Σάββατο του Λαζάρου και οι μικροί Μάστερ Σεφ της Α΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνης , έχουν πιάσει δουλειά στο Εστιατόριο του Σχολείου , με την βοήθεια της κ. Καλλιόπης Τ. και της κ.Δέσποινας Τ. ,γιατί εκτός του ότι η μάθηση πρέπει να περιλαμβάνει και τέτοιου είδους δράσεις ,αλλά  θα πρέπει να τηρούμε και τις παραδόσεις . Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά και φυσικά τα γευτήκαμε όλοι μας , μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δημοσιεύθηκε στην Α΄ ΤΑΞΗ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση