Αγιασμός – Εναρξη Σχολικής Χρονιάς

1η Ημέρα  – Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς, καλή σχολική χρονιά, με υγεία για όλους!

Τη Δευτέρα 14/9/2020, ο καθιερωμένος Αγιασμός, λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μας στις 11.00΄ με εκπροσώπους μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Για τους μαθητές-τριες που μεταφέρονται με το μισθωμένο λεωφορείο θα υπάρξει ένα λεωφορείο που θα ξεκινήσει απο τη γέφυρα Λυκοποριάς περίπου στις 10:30 και προβλέπεται να φθάσει στο σχολείο περίπου στις 10:45.

Στις 10:45 προβλέπεται όλοι οι μαθητές να μεταβούν στις αίθουσες διδασκαλίας συνοδευόμενοι απο τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για να πάρουν τα βιβλία, το προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα και τη λίστα με τα σχολικά υλικά.

 Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες, όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές/τριες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους. 

Οι μαθητές αφου παραλάβουν τα βιβλία τους και οδηγίες για τη χρήση μάσκας, θα αποχωρήσουν περίπου στις 11:45 με 12:00

Για τα παιδιά που μεταφέρονται με μισθωμένο λεωφορείο, θα υπάρχει ένα δρομολόγιο που θα ξεκινήσει από το σχολείο στις 12:00

ΠροσοχήΕπειδή δεν έχουν σταλεί οι μάσκες και τα ατομικά παγούρια που θα προσφέρει δωρεάν το υπουργείο στους μαθητές -και μέχρι να γίνει αυτό- θα πρέπει όλοι/ες οι μαθητές-τριες κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, να φορούν δική τους μη ιατρική ή ιατρική μάσκα και να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό και τις τσάντες τους για να πάρουν τα βιβλία.

Λειτουργία Σχολείου απο Τρίτη 15/09

Το πρωινό πρόγραμμα από την Τρίτη 15/9/2020 θα λειτουργεί από τις 8.15΄ως τις 12.25΄ λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και μέχρι νεότερης ενημέρωσής σας.

Για τον ίδιο λόγο (έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού), το Ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργεί προσωρινά.

Για τα παιδιά που μεταφέρονται με μισθωμένο λεωφορείο, θα υπάρχει ένα πρωινό δρομολόγιο προσέλευσης που θα ξεκινάει από τη γέφυρα Λυκοποριάς στις 07:30 περίπου και ένα λεωφορείο αποχώρησης που θα ξεκινάει απο το σχολείο στις 12:30. Αργότερα όταν θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις και συμπληρωθούν τα κενά των ωρών διδασκαλίας, η ωρα αποχώρησης θα είναι 13:15.

Προσοχή! Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε, σας ενημερώνουμε ότι μαθητής χωρίς την ατομική μάσκα προστασίας δεν θα γίνεται δεκτός σε αίθουσα διδασκαλίας. Σας εφιστώ λοιπόν την προσοχή να έχει καθημερινά μαζί του τις δύο μάσκες και το ατομικό του παγουρίνο που θα του παρέχει το υπουργείο. Ειδικά για τις μάσκες θα πρέπει να είναι μέσα σε σακουλάκια για να είναι προστατευμένες όταν δεν θα τις φορούν τα παιδιά.

Σας παρακαλώ να μελετήσετε, τις πρώτες βασικές οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για εσάς και τα παιδιά, που έχουμε αναρτήσει, ώστε όλοι μαζί να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για  μια ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής του σχολείου

Αλέξανδρος Γεωργαντόπουλος