ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μήνας: Δεκέμβριος 2023

“Τα χρυσά κουπιά”

Το σχολείο μας παρακολούθησε την παράσταση  ” Τα Χρυσά Κουπιά” της Μαρίας Παπαγιάννη από την Αθανασία Καλογιάννη  στο κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Οι μαθητές-τριες μας ενθουσιάστηκαν μια και η παράσταση αποτελούσε  έναν ύμνο στην αθωότητα των παιδιών και το φως που τη συνοδεύει, ακόμα και όταν η ζωή των μεγάλων σκοτεινιάζει. Ήταν ένα έργο για την περιπέτεια της ζωής με συμμάχους τους φίλους, τους θρύλους και την παντοδύναμη μητέρα φύση. Μία παράσταση για την αισιοδοξία της νεότητας, που κάθε εμπόδιο την κάνει πιο δυνατή!!

θεατρικη παρασταση 2

Μετά την παράσταση οι μαθητές-τριες  απόλαυσαν την στολισμένη πλατεία της πόλης μας .

θεατρικη παρασταση 3                                                                                                    θεατρικη παρασταση 4

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023  γονείς και δάσκαλοι παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές-τριες του σχολείου μας. Η γιορτή μας ξεκίνησε με το θεατρικό των μικρών τάξεων (Α’ -Β’ -Γ’-Δ΄) με τίτλο ¨ Ο Σκρούτζ και το πνεύμα των Χριστουγέννων¨ και συνεχίστηκε με το θεατρικό της Ε’-ΣΤ’ Τάξης ¨Το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων¨. Στο τέλος  ο Αϊ Βασίλης χάρισε γλυκίσματα στα παιδιά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες !

Χρόνια πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα και παραγωγική νέα χρονιά με πρόοδο κι επιτυχίες!

χριστουγεννιάτικη γιορτη 1        χριστουγεννιάτικη γιορτη 2        χριστουγεννιάτικη γιορτη 3

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το σχολείο μας σήμερα Τετάρτη  20 Δεκεμβρίου 2023 υποδέχτηκε με χαρά τον κ. Μαυρόπουλο Βασίλειο, Αστυνόμο Β΄, του τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας.  Οι μαθητές-τριες   του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς  ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα οδικής συμπεριφοράς είτε όταν κυκλοφορούν ως πεζοί,  είτε με το ποδήλατο,  είτε όταν επιβαίνουν σε αυτοκίνητο. Ο κ. Μαυρόπουλος  με άμεσο τρόπο  ενημέρωσε τα παιδιά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής εμπλουτίζοντας το γνωστικό τους πεδίο αλλά και τον κόσμο των εμπειριών τους.

τροχονόμος 1                                                                                  τροχονόμος 2

Τόσο ο Διευθυντής  του σχολείου, όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μαυρόπουλο, για την τόσο ξεχωριστή και άκρως διδακτική εμπειρία που πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.

Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Κάρτας

 

20231213 KAR 001

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης αρμοδιότητάς της, απηύθυνε πρόσκληση προς τις Σχολικές Μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς της, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ζωγραφικής Χριστουγεννιάτικης κάρτας της ΔΠΕ. Στη δράση συμμετείχαν και απέστειλαν χριστουγεννιάτικες κάρτες μαθητές και μαθήτριες από  εξήντα (60) σχολικές μονάδες προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης. Από τις κάρτες που δημιουργήθηκαν επελέγησαν τρεις (3) από Νηπιαγωγεία και τρεις (3) από Δημοτικά Σχολεία, προκειμένου να βραβευτούν και να αποτελέσουν τις επίσημες ευχετήριες κάρτες της ΔΠΕ Καρδίτσας που θα αποσταλούν ενόψει των εορτών. Η επιλογή των καρτών πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν: ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος, ως πρόεδρος, και ως μέλη: η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών, κ. Κωτσιοπούλου Δήμητρα, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ70 Δασκάλων, κ. Κοτοπούλης Θωμάς και κ. Μπότας Αθανάσιος, ο Εκπαιδευτικός Εικαστικών ΠΕ08, κ. Μπιλιούρης Κωνσταντίνος.

20231213 KAR 002

Κάθε κάρτα ήταν ένα μοναδικό καλλιτέχνημα και για τον λόγο αυτό η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη. Ως κριτήρια επιλογής είχαν τεθεί: 1) η πρωτοτυπία σχεδιασμού της κάρτας 2) η ενεργή συμμετοχή μαθητών/τριών στην κατασκευή της, 3) η χρήση διαφορετικών τεχνικών, 4 )το μήνυμα που εκπέμπει κάθε εικαστική δημιουργία.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια σας ενημερώνουμε ότι η επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε τις κάρτες των εξής σχολικών μονάδων:

Νηπιαγωγεία:

  • Νηπιαγωγείο Κρύας Βρύσης
  • Ειδικό Νηπιαγωγείο Καρδίτσας
  • Νηπιαγωγείο Μαραθέας

Δημοτικά Σχολεία:

  • Δημοτικό Σχολείο Καλλίθηρου
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο
  • Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης

Οι παραπάνω σχολικές μονάδες θα λάβουν ως δώρο ένα βιβλίο για τη σχολική βιβλιοθήκη, ενώ όλες οι σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ως επιβράβευση της συμμετοχής τους, θα λάβουν Έπαινο Συμμετοχής. Επίσης, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών κ. Κωτσιοπούλου, δημιούργησε ένα βίντεο με όλες τις κάρτες που δημιουργήθηκαν από τις σχολικές μονάδες της ΔΠΕ Καρδίτσας, το οποίο βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://youtu.be/IUz5Ody6Syo.

Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ.Φράγκος ,  όσο και όλοι οι εκπαιδευτικοί, είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Χριστουγεννιάτικη κάρτα της μαθήτριας μας της Έ τάξης , Βασιλικής Παπαβασιλείου βραβεύτηκε!

Γράμμα στον Άι-Βασίλη

Με πολύ χαρά οι μαθητές-τριες του Δημοτικό Σχολείου αλλά και του Νηπιαγωγείου μας , έγραψαν  γράμμα στον αγαπημένο άγιο των παιδιών ,τον  Άγιο Βασίλη!

Τα παραδώσαμε στον ταχυδρόμο και περιμένουμε…..

εικόνα Viber 2023 12 14 12 52 14 978

Γιορτή του Πολυτεχνείου

Σήμερα γιορτάσαμε, , θυμηθήκαμε  και τιμήσαμε  , μια ακόμη θυσία του Ελληνικού λαού, στο όνομα της λευτεριάς, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το Πολυτεχνείο.εικόνα Viber 2023 12 14 12 57 15 352εικόνα Viber 2023 12 14 12 57 06 659 εικόνα Viber 2023 12 14 12 57 26 907

Εορτασμός Επετείου 28η Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο του “ΟΧΙ” στο Σχολείο μας!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού  Σχολείου Καλλίθηρου, συμμετείχαν στη δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνου καθώς και στη μαθητική παρέλαση στην πλατεία του χωριού!

εικόνα Viber 2023 12 14 12 49 48 857

Συγκέντρωση υλικού για τους πλημμυροπαθείς

Το σχολείο μας πρεσβεύοντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας , σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου Σαντορίνης, συγκέντρωσε αγαθά πρώτης ανάγκης άλλα και πολλά σχολικά είδη , προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί  τους συμπολίτες  μας αλλά και τους  μαθητές των σχολείων που δοκιμάστηκαν  από τη φονική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή μας.

 

 

εικόνα Viber 2023 12 14 12 49 48 944

Ημέρα αθλητισμού

Την Τρίτη 3-10-2023, ημέρα σχολικού αθλητισμού οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς, επισκέφτηκαν το γήπεδο του χωριού και πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες με τον γυμναστή του σχολείου μας κ. Λάμπρο Γερούκη.

εικόνα Viber 2023 12 14 12 50 55 923 1

εικόνα Viber 2023 12 14 12 50 55 805 1

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση