Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), που τιμάται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας ενημερωτική δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Όλγα Παπαδοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για βασικούς κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την υπεύθυνη διαδικτυακή συμπεριφορά. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και προβληματισμούς από τη χρήση του διαδικτύου, γεγονός που συνέβαλε στην ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου και κριτικής σκέψης.
Η δράση ανέδειξε τη σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, καθώς το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες καλλιεργείται η υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας και ενισχύεται η προστασία των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο.


