ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Περάσαμε μια μεγάλη περιπέτεια και ζήσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες που σίγουρα ήταν επιβαρυντικές για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τη ψυχολογία των μικρών παιδιών.

Από τη Δευτέρα 01-06-2020 ξεκινά και πάλι το σχολείο και θα λειτουργεί για τους μαθητές έως και 26-06-2020, ημέρα Παρασκευή, που οι μαθητές θα πάρουν τους τίτλους σπουδών. Έτσι, γίνεται προσπάθεια να γυρίσουμε σε μια, υποτυπώδη έστω, κανονικότητα, με τη σκιά όμως ότι ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας.

Τα σχολεία ανοίγουν για ψυχολογικούς, παιδαγωγικούς αλλά και πρακτικούς λόγους, με ιδιαίτερη μέριμνα να διατηρήσουμε την ασφάλεια όλων, στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο.

Από τη μεριά μας, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κινηθούμε με βάση τα πρωτόκολλα με τις οδηγίες του Υπουργείου, όπως μας έχουν δοθεί.

Θα δοθούν σαφείς οδηγίες και κανόνες προς τους μαθητές προκειμένου να είναι ασφαλείς, όσο βρίσκονται στο χώρο του σχολείου. Η ασφάλεια όμως είναι τόσο συλλογική, αλλά περισσότερο ατομική ευθύνη του καθενός.

Επισημάνουμε λοιπόν τα παρακάτω:

  1. Υπενθυμίζουμε συνεχώς στα παιδιά μας πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
  2. Αποφεύγουμε να συγχρωτιζόμαστε με πολλά άτομα έστω και σε ανοικτούς χώρους, χωρίς να έχουμε πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις (κατανοείτε πως ό,τι κι αν ισχύει στο σχολείο, αν τα παιδιά μετά το σχόλασμα δεν ελέγχονται με τις επαφές τους, οι οδηγίες στο σχολείο και η προσοχή, θα πέσουν στο κενό).
  3. Κρατάμε το παιδί στο σπίτι αν διαπιστώσουμε ότι έχει κάποιο σύμπτωμα που παραπέμπει σε ίωση (καταρροή, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, πόνο στην κοιλιά). Έτσι θα αποφύγουμε να ταλαιπωρηθεί το παιδί ερχόμενο στο σχολείο και να απομονωθεί μέχρι να έρθετε να το πάρετε.
  4. Εάν υπάρχει άτομο που να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες στο σπίτι, καλό είναι να μην διακινδυνέψουμε με την επάνοδο του παιδιού στο σχολείο.
  5. Οι μαθητές που θα έρθουν στο σχολείο πρέπει να έχουν τα δικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμες, ξύστρες, χρώματα κτλ), όπως επίσης φαγητό και νερό. Δεν θα μπορούν να μοιράζονται τίποτε με τους άλλους, για λόγους ασφάλειας. Καλό είναι να μην πίνουν νερό από τη βρύση του σχολείου.
  6. Η μάσκα στο σχολείο είναι προαιρετική για μαθητές και δασκάλους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Γνωρίζετε, ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην έρθει ο μαθητής/τρια στο σχολείο, προσκομίζοντας απλή υπεύθυνη δήλωση (ν.1599/1986) γονέα ή κηδεμόνα, σε περίπτωση ύπαρξης ατόμου στο σπίτι, που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.

Για το λόγο  αυτό είναι  απαραίτητο να έχουμε  την γραπτή Υπεύθυνη Δήλωση σας.

Έχοντας υπόψη τον ακριβή αριθμό των παιδιών της κάθε τάξης  που θα παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης  και τις προδιαγραφές των αιθουσών του σχολείου μας, σύμφωνα με τις εγκύκλιους του ΥΠΑΙΘ θα προχωρήσουμε σε  χωρισμό υποτμημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κάθε τάξη θα χωριστεί σε 2 υποτμήματα και οι μαθητές θα έρχονται εκ περιτροπής. Την πρώτη εβδομάδα,  η πρώτη ομάδα μαθητών θα έρχεται Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και η δεύτερη ομάδα Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα τα παιδιά που ήρθαν 3 ημέρες( Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) θα έρθουν 2 ( Τρίτη-Πέμπτη) και αυτοί που ήρθαν 2 ημέρες ( Τρίτη- Πέμπτη) θα έρθουν 3 (Δευτέρα -Τετάρτη- Παρασκευή) …..

Είναι αδύνατο να μπουν στις τάξεις του σχολείου μας 15 θρανία και να κρατηθούν οι αποστάσεις που ορίζει το Υπουργείο, έτσι ώστε να είναι καθημερινά όλοι οι μαθητές στο σχολείο.

Χωρίσαμε τους μαθητές με αλφαβητική σειρά, όπου αυτό ήταν δυνατόν, έτσι όπως αναφέρουν οι οδηγίες μας λαμβάνοντας υπόψη και την ύπαρξη αδελφιών σε άλλες τάξεις. Αυτό θα βοηθήσει και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στο προαύλιο αλλά και στη μεταφορά των παιδιών με το λεωφορείο.

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση  αύριο το πρωί , οπότε θα μάθετε ποια μέρα και πώς, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των παιδιών σας και οδηγίες για την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών και όποια άλλη ρύθμιση σας αφορά.

Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για οποιαδήποτε εξέλιξη ή οδηγία μας δοθεί.

 

Σας ευχαριστώ

Η Δ/ντρια του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση