Ταξίδι ζωής!!!

religious literacy

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την προώθηση δράσεων που θα επισημάνουν αφ’ ενός τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και θα ευαισθητοποιήσουν αφ’ ετέρου το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο της προώθησης της ένταξης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να διοργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και την υποστήριξη των Σχολικών Συμβούλων, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών και θα αποσκοπούν στον προβληματισμό σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων