Ταξίδι ζωής!!!

religious literacy

Μυστράς: περιήγηση σε μία ερημωμένη καστροπολιτεία

Μόλις πέντε χιλιόμετρα δυτικά της Σπάρτης, το μικρό, γραφικό χωριό Μυστράς, ξακουστό για την περίφημη Καστροπολιτεία του, υποδέχεται καθημερινά επισκέπτες γεμάτους περιέργεια που θέλουν να εξερευνήσουν από κοντά έναν τόπο βγαλμένο από την ιστορία της Ελλάδας.

Δείτε το στο slideshare.net

Ανάμεσα σε αυτούς και εμείς, που επισκεφτήκαμε την περίφημη καστροπολιτεία, περιηγηθήκαμε ανάμεσα σε βυζαντινές εκκλησίες, σκαρφαλώσαμε στα τείχη της, απολαύσαμε τη συγκλονιστική θέα και προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου ο οποίος ξεκίνησε από εδώ το ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη, το 1449.

Περπατήσαμε στα καλντερίμια της “νεκρής” πολιτείας, στις 20 Νοεμβρίου 2019, και ανεβήκαμε στην κορυφή παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο ευνοϊκές και δυσκολευτήκαμε αρκετά.

Άξιζε όμως τον κόπο!

Το κάστρο με την εξαίσια θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα με τις ελιές και τις πορτοκαλιές, τα παλάτια των Δεσποτών, τις βυζαντινές Εκκλησίες και τα αρχοντικά μας έκαναν  να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σ’ ένα σκηνικό μεσαιωνικού παραμυθιού…

Είναι αδύνατον να αντισταθεί κανείς  στη μυστηριακή γοητεία που ασκεί ο Μυστράς. Η περιήγηση στα πέτρινα καλντερίμια του είναι ένα ταξίδι στην ιστορία που δε θα ξεχάσουμε  ποτέ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων