Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος: “Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία” οι μαθητές-τριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε διαδικτυακές συναντήσεις, σε αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες και δημιουργικές καλλιτεχνικές εργασίες έκφρασης. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία έχει ως βασικός σκοπό, μέσω της εκπαιδευτικής – κινητικής – καλλιτεχνικής ενασχόλησης να εμπνευστούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών οι οποίες εκπορεύονται από τους ολυμπιακούς αγώνες το ολυμπιακό πνεύμα και παράδοση. Επίσης την ενθάρρυνσή τους για μαζική συμμετοχή στον αθλητισμό.

Με αφορμή τη διαδικτυακή συμμετοχή μας (ζωντανή σύνδεση) στο βιωματικό εργαστήρι ζωγραφικής, με τίτλο: “Το χρωματιστό πινέλο στο δρόμο για το Παρίσι 2024”, οι μαθητές -τριες των τάξεων Γ ‘ και Δ’, μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Μανώλη Νικολέτα, Τζελέπη Γεωργία, Δουγά Ασπασία, δημιούργησαν μία ξεχωριστή αφίσα για το Παρίσι 2024 στέλνοντας ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα για την ειρήνη στον κόσμο!!!

Polish 20240523 110944197

Με αφορμή τη διαδικτυακή συμμετοχή μας (ζωντανή σύνδεση) στην εκπαιδευτική παρουσίαση με τίτλο: “Ολυμπιακές Αξίες & Αθλητική Ακεραιότητα” καθώς και στην συνέντευξη του παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη, οι μαθητές -τριες των τάξεων Α’ και Β’ δημιούργησαν το παρακάτω συννεφόλεξο με αξίες που προάγει ο αθλητισμός:
Classic Word Cloud 1