Αποτύπωση σεμιναρίου για την Ψηφιακή ασφάλεια

Πραγματοποιήθηκε χτες το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια και τίτλο “Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά από τους διαδικτυακούς κινδύνους”.

Η κ. Ροδούλα Καφτάκη, μέσα από μία πολύ αναλυτική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση, μας μίλησε για τα παιδιά της ψηφιακής εποχής τα οποία έχουν ταυτιστεί απόλυτα με τη χρήση της τεχνολογίας από πολύ μικρή ηλικία.  Έκανε λόγο για την εισβολή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε τομέα της ζωής τους, κάτι που κάνει τη διαπαιδαγώγηση τους ιδιαιτέρως απαιτητική.  Τόνισε ότι είμαστε η πρώτη γενιά γονέων και εκπαιδευτικών που διαπαιδαγωγούν τους λεγόμενους ψηφιακούς πολίτες,  χωρίς όμως κανείς να μας έχει διδάξει πώς να το κάνουμε αποτελεσματικά. Χωρίς να διαθέτουμε εμπειρία από τα δικά μας παιδικά χρόνια σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της γενιάς αυτής.

Στο σεμινάριο αυτό, εκπαιδευτικοί και γονείς ήρθαν σε επαφή με τους διαδικτυακούς κινδύνους και έμαθαν πώς η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Η κ. Καφτάκη επεσήμανε ότι, εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουν να υιοθετήσουν μία θετική αλλά και υπεύθυνη στάση στη χρήση της τεχνολογίας καθώς το διαδίκτυο έχει έρθει στη ζωή μας για να την βοηθήσει και να την εξυπηρετήσει καλύτερα. Η τεχνολογία αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο και όπως κάθε εργαλείο θα πρέπει να γνωρίζουμε τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης του.  Η εκπαίδευση λοιπόν και διαπαιδαγώγηση καθώς και η ασφάλεια των παιδιών είναι στα δικά μας χέρια!

Εξάλλου το να μάθει ένα παιδί να επιβιώνει στον ψηφιακό κόσμο είναι το ίδιο σημαντικό με την ανάγνωση και τη γραφή!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της κ. Καφτάκη

http://safekidsproject.gr

καθώς και στο YouTube

https://www.youtube.com/@rodoulakaftaki-safekidspro6153

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καφτάκη για την πολύτιμη συμβολή της στο ζήτημα αυτό που αφορά όλους μας όλο και πιο επιτακτικά.