Ανοιξιάτικη εκδρομούλα

Την Τετάρτη 9 Μαΐου οι Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κορησσία.

Πρώτη επίσκεψη της Γ΄ και Δ΄ τάξης ήταν το Αστυνομικό Τμήμα όπου οι μαθητές άκουσαν χρήσιμες πληροφορίες και εξέφρασαν τις δικές τους ερωτήσεις σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή. Ευχαριστούμε θερμά το αστυνομικό τμήμα Κέας και τον διοικητή του νησιού κ. Παντελή Σπυρίδη.

Επόμενη στάση ήταν το πλοίο «Μακεδών» όπου ο καπετάνιος  κ. Γεράσιμος Χατζηγεωργίου και ο υποπλοίαρχος μας ξενάγησαν σε όλους τους χώρους του πλοίου, μας εντυπωσίασαν με τις πληροφορίες που μας έδωσαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός πλοίου και μας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές ως προς τις ενέργειές μας ως επιβατών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τους ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν και τη ζεστή φιλοξενία!

Έπειτα, η Ε΄ τάξη επισκέφτηκε έναν αλεστικό νερόμυλο στην περιοχή της Φλέας, τον μοναδικό από τους 11 νερόμυλους που σώζεται, έχει ανακαινιστεί και θα μπορεί να δέχεται όλους όσοι θα ήθελαν να δουν από κοντά ένα μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Κέας. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από τα βασικά μέρη που αποτελούν τον μύλο αλλά και από το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής όπου βασικό στοιχείο και πηγή ζωής είναι το νερό! Φυσικά, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Σάββα Μιχαήλ για την υποδοχή και την ξενάγηση στον νερόμυλο και να τον συγχαρούμε για όλη την προσπάθειά του!

Τέλος, οι μικρότερες τάξεις ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείο του νησιού, το οποίο έχει δημιουργηθεί με μεράκι και αγάπη από τον ιδιοκτήτη κ. Αποστόλη Μουζάκη και την μητέρα του κ. Μαρία και έπαιξαν στην καταπράσινη αυλή τους. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Με πλούσιες εικόνες, γνώση και χαρούμενες στιγμές ολοκληρώθηκε η εκδρομούλα μας λίγο πριν τη λήξη κι αυτής της σχολικής χρονιάς! Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα…

Αστυνομία

Επίσκεψη στην αστυνομία

Επίσκεψη στην αστυνομία

Μακεδών

Επίσκεψη στο πλοίο “Μακεδών”

Αγναντεύοντας το πέλαγος…

Παίζουμε στην παραλία...

Παίζουμε στην παραλία…

Καλωσορίζουμε το πλοίο…

Νερόμυλος – Φλέα

Η κοφινίδα

Με τον κ. Μιχαήλ μπροστά στον νερόμυλο

Το βαράδι του νερόμυλου

Μαρμαρογλυπτική στην είσοδο του μύλου