Presentation FoodGroups Εξώφυλλο    trofima 1020190b

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΕΥ ΖΗΝ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Σχολείο μας υλοποιεί το Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής «ΕΥ ΖΗΝ», με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών όλων των τάξεων. Το «ΕΥ ΖΗΝ» αποτελεί ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έχοντας ως τελικό αποδέκτη το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες βιωματικές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην προσφορά γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, με κεντρικό άξονα την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Τα παιδιά ενημερώνονται για τη Μεσογειακή Πυραμίδα Διατροφής και το Υγιεινό Πιάτο και γνωρίζουν τις διάφορες ομάδες τροφίμων, όπως δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, όσπρια, γαλακτοκομικά, κρέας – πουλερικά – αυγά, ψάρια – θαλασσινά, λίπη – έλαια και γλυκά και υιοθετούν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες.

Το Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής «ΕΥ ΖΗΝ» υλοποιεί στο Σχολείο μας η Σχολική Νοσηλεύτρια, κ. Κωνσταντίνα Λέτσου. Τα παιδιά όλων των τάξεων, που συμμετέχουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναφέρονται στις διατροφικές τους συνήθειες, εκφράζουν τις εμπειρίες τους και λύνουν απορίες, με στόχο την άντληση πληροφοριών για τη βελτίωση των συνθηκών διατροφής και σωματικής άσκησης.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.